Plahotniuc anunță remanieri: Silvia Radu a ajuns ministră, la sugestia lui Filip

Remanierile au fost anunțate astăzi, 18 septembrie, de Vladimir Plahotniuc în cadrul unui briefing. Premierul Pavel Filip a venit doar cu completări la declarațiile șefului său. Doi miniștri din Guvernul Filip au fost înlocuiți: ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Sănătății, Svetlana Cebotari, şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Regionale, Liviu Volconovici.

Locul Svetlanei Cebotari va fi preluat de Silvia Radu, cea care a fost împinsă anterior la interimatul șefiei primăriei Chișinău pe ușa din spate, dar a negat apartenența la PD. Totodată, PD a promovat-o la greu pe Silvia Radu la alegerile locale pentru primăria capitalei, aceasta prezentându-se drept candidată independentă.

Conform declarației de avere pentru anul trecut, Silvia Radu are 24 de terenuri agricole, două extravilanuri și două grădini. Silvia Radu mai deține o casă de locuit de 220 de metri pătrați, două apartamente, de 138 și, respectiv, 67 metri pătrați, și un spațiu comercial de 41 metri pătrați.

Aceasta mai are trei vehicule, un Audi A8, un W Passat și un autocamion Ford Transit, precum și 100% de acțiuni din firma CIS Logistics LTD, cu adresa în Marea Britanie. Radu deține și cote părți în firmele Radu Agro SRL, Gate for Capital LTD și 80 de acțiuni în Banco Santander.

La conducerea Ministerului Agriculturii, Mediului şi Dezvoltării Regionale, în locul lui Liviu Volconovici a fost numit Nicolae Ciubuc, actualul șef al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA). Acesta a fost numit șef la AIPA în 2016, după ce din 2010 fusese șef-adjunct al instituției.

Conform declarației cu privire la venituri și proprietate, deținând funcția de director adjunct al AIPA, Nicolae Ciubuc a încasat în 2015, din salariu, 111 mii de lei, iar alți 79 de mii a câștigat fiind reprezentant al statului în consiliul de administrație al SA „Franzeluța” și al Centrului pentru Standardizare și Experimentare a calității producției.

Ciubuc a mai declarat o locuință de 108 metri pătrați, un garaj, o construcție accesorie și un teren pentru construcții, toate obținute în 2014 și toate deținute prin comodat.

Comisia Națională de Integritatea a inițiat în 2014 un control sub aspectul eventualei nedeclarări a veniturilor și proprietății de către Nicolae Ciubuc după ce presa a scris că acesta locuia într-un imobil de lux și conducea un automobil BMW, ambele bunuri fiind nedeclarate.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)