Plahotniuc a depus mandatul de deputat

Fostul președinte al PDM afirmă, într-o postare pe Facebook, că Rusia capturează instituțiile de stat din R. Moldova și că, în această situație, el nu-și dorește să mai activeze, în niciun fel, în vreo instituție a statului.

Plahotniuc a mai acuzat actuala guvernate de faptul că a schimbat în mod abuziv din funcții un număr mare de funcționari. Cel mai grav, a subliniat el, este că au înlocuit mulți profesioniști cu reprezentanți politici ai regimului PSRM-ACUM, fără concursuri transparente, fără meritocrație, doar pe baza apartenenței de partid.

De asemene, cel mai grav este, după spusele sale, modul în care Moscova a preluat instituțiile strategice ale statului: Serviciul de Informații și Securitate, Ministerul Apărării, Parlamentul, iar foarte curând și Procuratura Generală, Centrul Național Anticorupție, poate și alte instituții.

Vladimir Plahotniuc a părăsit, în condiții neelucidate, Republica Moldova la 14 iunie curent, după ce a acceptat, la presiunea comunității internaționale, să predea puterea în condiții pașnice noii guvernări.

Plahotniuc e cercetat în dosarul în care figurează și omul de afaceri Veaceslav Platon, condamnat deja la 25 de ani de închisoare pentru escrocherie și la 18 ani de închisoare într-un alt dosar de spălare de bani.

The following two tabs change content below.