Plăcinte, conserve, hârtie igienică pentru Gumeniţă

Plăcinte, conserve, hârtie igienică, cd-uri cu imagini video din 7 aprilie, ziare şi cărţi despre drepturile omului. Acestea sunt „darurile” duse de un grup de tineri fostului şef al poliţiei municipale, Iacob Gumeniţă, care se află în izolatorul Centrului de Combatere a Crimelor Economice şi Corupţiei, vineri, 16 aprilie.

„Am adus o plăcintă pentru Gumeniţă”, a spus coordonatorul de proiect, în cadrul Institutului pentru Drepturile Omului (IDOM), Ion Guzun. Acesta a menţionat că pe lângă hrana materială, a adus şi hrană spirituală, sub formă de cărţi. „Cunoaştem că tinerii care au fost închişi în izolatoarele din comisariate nu au avut parte de apă sau hrană, dar noi nu dorim ca acest lucru să se întâmple şi cu el”, susţine Guzun.

Tinerii au adus şi nişte cd-uri cu imaginile filmate în noaptea de 7 spre 8 aprilie, un ziar şi nişte cărţi.

Tinerii au făcut un apel către poliţişti ca să nu aplice forţa în cazul lui. „Cerem tuturor poliţiştilor, pe mâna cărora a ajuns sau va ajunge Gumeniţă Iacob, să nu îl maltrateze şi să nu-l înjosească”, a menţionat reprezentantul IDOM.

Pachetul nu a mai ajuns la Iacob Gumeniţă. La intrarea în CCCEC, tinerilor li s-a explicat că au nevoie de permisiunea procurorului, care anchetează cazul dat. „A fost un gest simbolic, prin care am dorit să atragem atenţia autorităţilor asupra deficienţelor justiţiei din Moldova”, au spus tinerii şi au plecat.

Întrebat ce crede despre această iniţiativă, avocatul lui Gumeniţă, Ion Vâzdoagă, a declarat, pentru JURNAL, că este o glumă de prost gust. „A fost un grup de tineri care în loc să lucreze, fac haz de necazul altora”, consideră Vâzdoagă.

M.L.

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)