PL nu mai este interesat de SIS // ACORD


Prim-vicepreședintele PL, Ion Hadârcă, nu vrea să comenteze declarațiile colegilor de alianță care au anunțat că responsabilitatea politică pentru numirea unui nou director la SIS revine întregii clase politice.

„Noi am solicitat Procuratura Generală, de aceea declarațiile referitoare la SIS nu ne interesează”, a declarat Hadârcă pentru UNION.

Președintele fracțiunii PL a evitat să spună dacă va fi respectată prevederea din acordul AIE prin care liberalilor le-a revenit Serviciul de Informații și Securitate.

„Pe noi ne interesează dacă, în general, mai funcționează acest acord. Pentru că din câte observ în ultima vreme mai multe prevederi ale acordului care țin de PL sunt ignorate”, afirmă liberalul.

Hadârcă susține că Procuratura Generală și funcția de prim-vicepreședinte al Parlamentului fac parte din pachetul de bază de solicitări înaintate de PL în schimbul postului de președinte al legislativului. Dacă aceste solicitări nu pot fi realizate, liberalii așteaptă bonusuri de la colegii de alianță.

Prim-vicepreședintele PL evită să spună ce presupun aceste bonusuri. „Le lăsăm la discreția colegilor”, a încheiat el.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)