PL nu crede în viitorul formaţiunii desprinse din el

Consiliul reformatorilor PL a renunțat la ideea de a reforma PL și anunță că, în toamnă, va forma o nouă formațiune politică de dreapta. Contactat de JURNAL, deputatul PL Valeriu Munteanu a declarat că Consiliul de reformatori nu decide de fapt nimic și că aceștia sunt dirijați de către cei care au comandat „atacul raider” asupra Partidului Liberal.

„Renunțarea la ideea reformării PL este o dorință a celor care au comandat atacul raider asupra Partidului Liberal. Se vrea ca să mai fie creat un partid politic de unică folosință, pentru treburi politice murdare, pentru a crea o platformă alternativă de unde să fie atacat PL, de unde să fie lansate mesaje care, în mod normal, nu și le va putea asuma cel care a comandat acest atac”, spune deputatul.

Unul din punctele cele mai importante ale viitoarei platforme electorale a partidului în devenire este că cei șapte membri care au votat noul guvern au contribuit la rezolvarea disensiunilor politice și au readus RM pe agenda europeană.

Valeriu Munteanu spune că o asemenea agendă va repeta discursul electoral al PLDM: „Acest partid, având un asemenea deziderat, este o copie a programului PLDM. În situația în care există originalul, adică PLDM-ul, nu văd de ce cineva ar opta pentru o copie. Unica șansă a lor să supraviețuiască este să-l aleagă pe Vladimir Filat în calitate de președinte de partid”, a opinat Munteanu.

Mihai Ghimpu, președintele PL, a organizat o conferință de presă în cadrul căreia a menţionat că nu crede în viitorul noului proiect politic inițiat de grupul Hadârcă și că, după alegeri, acest partid nu va mai exista. „Ce merite au ca lumea să voteze pentru ei, și nu pentru PL? Iată dovada că ei sunt foști KGB-iști și actuali agenți ai FSB-ului. Eu am făcut lucruri concrete ca președinte de partid, ca deputat. Cu ce vor veni ei? Cu minciuna că vor salva parcursul european? Ei nu sunt oamenii care să lucreze în partid zi și noapte. Sunt din cei care aleg smântânica. Pentru PL, este o ușurare, dacă ar fi rămas în partid, ar fi fost o problemă”, a mai spus Mihai Ghimpu.

Ion Hadârcă a explicat pentru JURNAL că nu grupul reformatorilor este cel care a renunțat la ideea reformării PL, ci liderii acestei formațiuni politice. Fostul vicepreşedinte al PL a menționat că, prin crearea noului partid, se vrea „menținerea funcționalității valorilor liberale în RM”.

„Vrem să demonstrăm că în spațiul nostru poate să existe un partid cu adevărat liberal, proeuropean, democratic care promovează pluralismul de opinie, românismul”, spune Hadârcă.

Vadim Vasiliu

 

The following two tabs change content below.
Vadim Vasiliu

Vadim Vasiliu

Vadim Vasiliu

Ultimele articole de Vadim Vasiliu (vezi toate)