Belgienii şi-au trimis pisicile împotriva teroriştilor

pisica

Poliţia federală belgiană a cerut duminică instituţiilor mass-media şi reţelelor de socializare să respecte tăcerea despre operaţiunile întreprinse de oamenii legii. Răspunsul internauţilor a depăşit toate aşteptările, scrie lefigaro.fr.

Poliţia federală belgiană a cerut duminică „tăcere pe reţelele de socializare în ce priveşte operaţiunile  aflate în desfăşurare la Bruxelles”. Ea a fost înţeleasă perfect. Duminică seară, reţelele sociale s-au transformat într-un magazin specializat în comercializarea animalelor de companie. Respectând instrucţiunile poliţiei, belgienii au început să inunde Twitter-ul şi Facebook-ul cu fotografii cu pisici însoţite de cuvântul-cheie „#BrusselsLockdown”.

După această „piruetă”, obiectivul privind blocarea eventualelor informaţii despre operaţiunile poliţieneşti a fost îndeplinit. Duminică, puţin după ora 23:30, „#BrusselsLockdown” era al doilea subiect cel mai discutat pe Twitter din lume.

Cel mai surprinzător ar putea fi faptul că chiar instituţiile mass-media şi-au jucat rolul. Cotidianul „Le Soir” a publicat pe prima sa pagină o pisică drept ilustrare a intervenţiilor poliţiste. Posturile de radio ale RTBF, care au decis să transmită muzică, şi nu actualitate, au consacrat un articol de admiraţie pentru pisici.