Belgienii şi-au trimis pisicile împotriva teroriştilor

pisica

Poliţia federală belgiană a cerut duminică instituţiilor mass-media şi reţelelor de socializare să respecte tăcerea despre operaţiunile întreprinse de oamenii legii. Răspunsul internauţilor a depăşit toate aşteptările, scrie lefigaro.fr.

Poliţia federală belgiană a cerut duminică „tăcere pe reţelele de socializare în ce priveşte operaţiunile  aflate în desfăşurare la Bruxelles”. Ea a fost înţeleasă perfect. Duminică seară, reţelele sociale s-au transformat într-un magazin specializat în comercializarea animalelor de companie. Respectând instrucţiunile poliţiei, belgienii au început să inunde Twitter-ul şi Facebook-ul cu fotografii cu pisici însoţite de cuvântul-cheie „#BrusselsLockdown”.

După această „piruetă”, obiectivul privind blocarea eventualelor informaţii despre operaţiunile poliţieneşti a fost îndeplinit. Duminică, puţin după ora 23:30, „#BrusselsLockdown” era al doilea subiect cel mai discutat pe Twitter din lume.

Cel mai surprinzător ar putea fi faptul că chiar instituţiile mass-media şi-au jucat rolul. Cotidianul „Le Soir” a publicat pe prima sa pagină o pisică drept ilustrare a intervenţiilor poliţiste. Posturile de radio ale RTBF, care au decis să transmită muzică, şi nu actualitate, au consacrat un articol de admiraţie pentru pisici.

The following two tabs change content below.