Pictorul Eugen Sterpu, între Tallinn şi Chişinău

Artistul plastic Eugen Sterpu este protagonistul unei expoziţii personale inaugurate miercuri în Galeria Parter a Muzeului Naţional de Artă al Moldovei. Intitulată „Chişinău–Tallinn–Chişinău”, expoziţia include 21 lucrări realizate în tehnica pastelului.

 

Născut la 10 iunie 1963 în satul Dămăşcani, R. Moldova, Eugen Sterpu a studiat la Colegiul Republican de Arte Plastice „I. Repin” din Chişinău, apoi la Institutul de Artă din Tallinn, Estonia (1981–1989). S-a stabilit în oraşul Tallinn, este membru al Uniunii Artiştilor din Estonia.

 

După debutul din 1984, a participat la numeroase expoziţii din Europa, a fost invitat cu expoziţii personale la galerii din Tallinn, Pärnu, Narva, Estonia, Klaipeda, Lituania, Cluj Napoca, Bucureşti, România, Turku, Helsinki, Finlanda, Holstebro, Danemarca.

 

„Unele curente moderne din muzică şi artele plastice au un efect distructiv asupra mea. De aceea, nu vreau să ascult orice muzică şi, mai cu seamă, să vizitez orice expoziţie. Nu e nici bine, nu e nici rău, e aşa cum este. Fiecare îşi face alegerea după felul şi starea sa interioară”, mărturiseşte artistul plastic Eugen Sterpu, revenit la Chişinău. Expoziţia sa va fi deschisă între 26 septembrie şi 26 octombrie 2012.

I.N.

 

Eugen Sterpu, Copac

 

.