Pianista Mariana Izman va susţine un recital la Bruxelles


Pianista Mariana Izman, originară din Republica Moldova, va susţine împreună cu soprana Ana-Camelia Ştefănescu un recital de canto şi pian, la 6 decembrie, în prestigioasa sală a Centrului Cultural din Woluwé-Saint-Pierre (Bruxelles). Prin acest concert, organizat de Institutul Cultural Român Bruxelles, este celebrat spaţiul cultural comun România – Republica Moldova.

Programul cuprinde opere ale lui George Enescu, dar şi ale altor compozitori români (Ed. Caudella, T. Brediceanu, N. Bretan) şi europeni (Bartok, Dvorak, Schubert, Ravel).

Mariana Izman, formată ca pianistă în Republica Moldova, România şi Olanda, a câştigat multe premii în concursuri internaţionale: YPF şi Vriedenkrans din Amsterdam, Concursul European de Pian „Vlado Perlemuter” din Franţa. Stabilită în Olanda, Mariana Izman a prezentat în ultimii ani concerte în marile săli din această ţară. Din 2010, este profesor de pian la celebra şcoală Yehudi Menuhin din Stoke d’Abernon (Marea Britanie).

Stabilită la Bruxelles, soprana Ana-Camelia Ştefănescu, laureată a reputatului concurs belgian Regina Elisabeta, evoluează la Opera Naţională a Rinului Strasbourg-Mulhouse şi pe scena La Monnaie din Bruxelles.

Concertul din 6 decembrie, propus publicului european din Bruxelles, reprezintă continuarea unui proiect iniţiat în 2010 de Institutul Cultural Român, care îşi propune să asocieze artişti din România şi din Republica Moldova, pentru a marca apartenenţa lor la un spaţiu cultural comun.

I.N.