Philo // Kindle

51dc24f9b9771Cărțile pot fi dificile. Dar și incomode. Nu doar la nivel de conținut – peste asta se trece ușor, cartea însăși își alege cititorii, și nu mi se pare o problemă. Cei care se descurajează în fața unei cărți dificile probabil nici nu e prea bine s-o citească în momentul acela; cei pentru care conținutul unei cărți e incomod sunt, pe de altă parte, tocmai cei care ar trebui s-o citească.

Dar mai e un nivel al incomodității. Cărțile voluminoase. Care pot fi citite comod doar la masă. Adică acasă. Și, involuntar, te uiți cu un pic de frică dacă ai de citit sute de pagini.

Pentru mine, problema asta a rezolvat-o e-readerul. Când citesc de pe Kindle, nu contează dacă o carte are 50 de pagini sau 1500. Nu ocupă un volum fizic diferit. E doar un obiect mic, un pic mai mare decât o palmă, pe care apar cuvinte. Un dispozitiv care șterge diferența dintre cărțile „de purtat cu tine” și cele „de casă”. Care face ca singura dificultate sau incomoditate, în lectură, să fie cea a conținutului cărții.

Alex Cosmescu

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)