Petrescu şi Caras ar putea să preia Lokomotiv Moscova

Kuban Krasnodar la care sunt legitimaţi internaţionalii moldoveni Igor Armaş şi portarul Stanislav Namaşco, dar şi antrenorul secund Emil Caras, a reuşit să se impună cu scorul de 2-0 pe terenul celor de la Rubin Kazan, formaţie care a ţinut în şah Barcelona în Liga Campionilor.

Totuşi principalul artizan al acestei victorii istorice este antrenorul român Dan Petrescu care ar putea antrena în viitorul apropiat Lokomotiv Moscova.

„A fost o victorie foarte importantă pentru Kuban, una din cele mai importante din istoria clubului. Rubin pierde foarte rar acasă, iar noi aşteptam de mult timp această victorie. Am jucat bine şi în ultimele trei meciuri, dar nu am putut câştiga. Astăzi însă lucrurile au stat altfel. Am jucat bine şi am meritat victoria”, a spus Bursucul la conferinţa de presă de după meci.

Dorit de Lokomotiv

Ceea ce a reuşit să facă Petrescu şi Emil Caras la Kuban nu a rămas neobservat de cluburile mari din Rusia. Bursucul este dorit pe banca lui Lokomotiv Moscova de Olga Smorodskaya (54 de ani). „Singurul bărbat adevărat din fotbalul rusesc”, cum este supranumită de presă, cea care conduce clubul moscovit, vrea la echipă un antrenor străin, iar Dan Petrescu este în pole-position pentru acest post. Cei de la Lokomotiv i-au promis Bursucului un buget de transferuri de 20 de milioane de euro. Printre ţintele ruşilor se află şi Ciprian Marica.

Yuri Krasnozhan a fost demis de conducerea echipei după ce asupra sa a planat bănuiala că este implicat în mafia pariurilor. Smorodskaya a venit la Lokomotiv în luna august 2010 şi este singura femeie preşedinte de club din prima ligă din Rusia. E foarte apreciată de fanii lui Lokomotiv.

Fostul fundaş al naţionalei României a comentat zvonurile despre demiterea sa şi interesul grupării Lokomotiv Moscova. „Este rău când se spune despre un antrenor că ar trebui demis după trei înfrângeri. Dar este plăcut că lumea spune că Lokomotiv şi Chelsea s-au interesat de mine. Înseamnă că am depus o muncă bună”, a încheiat Petrescu. (V.H.)