Peste jumătate din ruşi s-au pronunţat pentru reducerea numărului de gastarbeiteri în Rusia

migranti_rusia_newsru_com-680x365[1]

Peste jumătate din ruşi s-au pronunţat pentru reducerea numărului de imigranţi în Rusia, arată rezultatele unui sondaj realizat de Centrul „Levada”. Pentru reducerea fluxului de străini au optat 66% din ruşi, cu 14% mai puţin decât în luna martie curent. 23% consideră că autorităţile trebuie să înlăture barierele pentru imigranţi şi să schimbe situaţia din ţară spre binele acesteia.

34% din respondenţi au declarat că Rusia trebuie să reducă numărul străinilor care locuiesc pe teritoriul său celor din Caucaz, 29% s-au pronunţat pentru reducerea cetăţenilor fostelor republici sovietice din Asia Mijlocie.

24% vor să fie introduse restricţii pentru chinezi, 21% – pentru ţigani, iar 19% – pentru vietnamezi. 18% din ruşi consideră că trebuie aplicate restricţii pentru toţi imigranţii, în afară de cei ruşi. Împotriva restricţiilor pentru alte naţionalităţi s-au pronunţat 20% din respondenţi.

39% din locuitorii Rusiei consideră că cei veniţi distrug cultura rusă, 51% au spus că aceştia nu contribuie la dezvoltarea economiei. 62% au văzut în imigranţi un pericol pentru locurile de lucru, iar 64% au declarat că infracţiunile cresc din cauza străinilor.