Peste două zile începe depunerea dosarelor basarabenilor care vor să facă studii în România

admitere.foto nadea roscovanu

Pentru o mai bună desfăşurare a sesiunii de depunere a dosarelor pentru locurile subvenționate în învățământul românesc, Ambasada României în Republica Moldova anunță că, în perioada 23-27 iulie 2015, între orele: 9:30 şi 13:00 și 15:00 şi 18:30, la sediul Secției Consulare din str. Grigore Ureche nr. 2,  va funcționa Comisia Mixtă de preluare a dosarelor în vederea ocupării locurilor subvenționate de statul român, disponibile în anul școlar/universitar 2015 – 2016.

De asemenea, pentru evitarea aglomerației, Ambasada României recomandă candidaților ale căror nume de familie încep cu litere de la A la M să se prezinte în datele de 23 și 25 iulie 2015. Candidații ale căror nume de familie încep cu litere de la „N” la „Z” sunt așteptați în datele de 24 și 26 iulie 2015.

La 27 iulie 2015 se vor prezenta candidații care, din motive obiective, nu au reușit să depună dosarul în zilele recomandate. În vederea bunei desfășurări a sesiunii de depunere a dosarelor, în cadrul Secției Consulare, candidaţii pentru învăţământul preuniversitar vor depune dosarele la intrarea din str. Grigore Ureche nr. 2, iar candidaţii pentru învăţământul universitar vor depune dosarele la intrarea din str. Albişoara (lângă benzinărie).

Ambasada României recomandă candidaților interesați să evite aglomeraţia din prima zi. Admiterea se face în ordinea mediilor calculate conform metodologiei anunțate, ordinea depunerii dosarelor nu este relevantă.

Toţi candidaţii vor avea posibilitatea să depună dosarul. Reamintim că detaliile complete privind Metodologia pentru școlarizarea românilor de pretutindeni, în învățământul din România, în anul școlar 2015 – 2016 poate fi accesată la pagina Ambasadei României în Republica Moldova http://chisinau.mae.ro/local-news/1086.

The following two tabs change content below.