Peste 60% dintre scoțieni au respins independența, potrivit rezultatelor preliminare

Male models display the betting odds for the Scottish referendum, as the pose for the media during a publicity event organised by a bookmakers in front of the Scottish Parliament in Edinburgh

sursa foto: lefigaro.fr

Peste 60% dintre scoțieni au respins independența Scoției la referendumul pe această temă, relatează BBC și Reuters.
Pentru victoria finală a adversarilor independenței mai sunt necesare 425.803 de voturi, conform mass-media britanice, scrie agerpres.ro.

Un referendum a avut loc joi în Scoția, la care electoratul a fost chemat să răspundă la o singură întrebare: „Sunteți de acord ca Scoția să devină o țară independentă?”. După numărarea voturilor în 26 din cele 32 de circumscripții, pentru independență au votat 1.176.952 de persoane. Împotriva independenței s-au pronunțat 1. 397.077 de electori scoțieni.
Publicația „The Guardian” a titrat vineri „Scoțienii au respins independența” înainte de publicarea rezultatelor finale ale votului.După închiderea urnelor, joi seară, centrul de studii internaționale YouGov a prezis că referendumul scoțian se va încheia cu victoria adepților menținerii Scoției în componența Regatului Unit.