Peste 17.000 de euro au fost donați până în prezent familiei pompierului decedat la datorie

pompieri.f.nadea roscovanu

Peste 17.000 de euro (350 de mii de lei) au fost donați până în prezent pentru familia pompierului care a decedat ieri la datorie în timpul stingerii incendiului de la un depozit de produse de uz casnic din capitală, informează moldpres.md.

Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE), pompierul care și-a pierdut viața este Ion Nogailâc, un tânăr de 28 de ani, care a lăsat în urma sa soția și două fetițe gemene de trei ani. Acesta avea luat de la bancă un credit de 280 de mii de lei, pentru procurarea locuinței.

Pentru a ajuta familia pompierului, mai mulți cetățeni s-au mobilizat și au creat două platforme online (Guvern24 și Generoucity/Indigogo), pentru a dona bani. Până în prezent, 892 de persoane au donat surse financiare acestei familii. Printre donatori a fost și Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”, care a oferit 150.000 de lei. De asemenea, acesta va oferi timp de un an câte 15.000 de lei lunar, pentru întreținerea celor două fetițe gemene rămase orfane.

pompier

Pompierul Ion Nogailâc și-a pierdut viața ieri după ce a salvat mai multe persoane din interiorul clădirii care ardea. Acesta a căzut în gol de la o înălțime de 3,5 metri și mai bine de o oră a rămas blocat între flăcări. Ion Nogailâc activa în cadrul SPCSE din 2009, deținând funcția de șef de echipă la Postul de salvatori și pompieri al Centrului republican de intervenție operativă al SPCSE.

The following two tabs change content below.