Pentru unul din două cupluri, sexul e o rutină

Şase din zece cupluri sunt nefericite, iar principalul motiv este lipsa unei vieţi sexuale împlinite. Aceasta este concluzia unui sondaj realizat de site-ul UKDating.com, relatează cotidianul britanic „Daily Mail”.

Cercetarea, realizată pe un eşantion de 3.000 de persoane, mai arată că patru din zece adulţi se gândesc serios să iasă din relaţia actuală, în vreme ce o persoană din zece spune că nu mai are încredere în partener.

În acelaşi timp, mai mult de jumătate dintre subiecţii intervievaţi au declarat că partenerul nu mai este persoana plină de afecţiune şi dăruire pe care au cunoscut-o. Conform sondajului britanic, jumătate dintre cei chestionaţi recunosc că sexul a devenit o rutină şi admit că nu au nici cea mai vagă idee cum ar putea să reînvie pasiunea.

De asemenea, 46 la sută dintre participanţii la studiu au precizat că şi-ar dori ca partenerul să iniţieze partida de amor mai des, în timp ce 45 la sută dintre voluntari au declarat că le-ar plăcea mai multă aventură în dormitor. În plus, trei sferturi dintre persoane recunosc că nu mai fac sex atât de des ca la începutul relaţiei, iar calitatea actelor sexuale a scăzut pe măsură ce au înaintat în relaţie.

Excursiile în doi consolidează relaţia

În cadrul aceluiaşi studiu, subiecţii au fost rugaţi să menţioneze şi motivele pentru care sunt nemulţumiţi de viaţa de cuplu. Realizatorii sondajului au expus un top zece al acestor motive. Astfel, cei mai mulţi au răspuns că lipsa de spontaneitate în dormitor este principalul motiv de nemulţumire în ceea ce priveşte viaţa de cuplu. Locul doi este ocupat de lipsa romantismului, urmat de calitatea scăzută a actelor sexuale, lipsa timpului necesar pentru a acorda atenţie celuilalt, absenţa discuţiilor în doi, aşteptările diferite de la viitor, lipsa încrederii, a afecţiunii din partea partenerului şi pe ultimul loc minciunile care şi-au făcut loc în viaţa de cuplu.

Psihologul Melania Ciobotariu spune că lipsa comunicării dintre parteneri are drept urmare despărţirea. „Atunci când comunicarea lipseşte, partenerii de viaţă ar trebui să se adreseze unui consilier de cuplu. Specialistul va identifica unde s-a produs ruptura şi îi va ajuta la consolidarea relaţiei”, adaugă specialistul. De asemenea, psihologul recomandă cât mai multe gesturi de tandreţe. „Acestea nu sunt importante numai pentru femei. Şi bărbaţii au nevoie de gesturi de tandreţe din partea femeii iubite, deoarece acestea sunt mici dovezi ale iubirii”, subliniază Melania Ciobotariu. Plimbările şi escapadele ajută partenerii să treacă peste momentele dificile. „Aici mă refer la ieşirile împreună, fără rude sau alţi prieteni. Cuplul va avea timp pentru a discuta, fără a fi întrerupţi de alte persoane”, conchide psihologul.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)