Penelul lui Dumitru Fusu

Dumitru Fusu. Autoportret

Dumitru Fusu. Autoportret

Regretatul Dumitru Fusu le-a lăsat urmașilor săi drept moștenire nu doar o galerie de roluri și spectacole memorabile, dar și numeroase lucrări de grafică, tablouri executate în pastel, tehnică mixtă.

„Cred că vom mai vorbi multe şi mult timp despre Dumitru Fusu. Ieri am scos la lumină tablourile lui. Sunt majoritatea portrete în pastel, unele lucrate în tehnică mixtă. Adevărate bijuterii. Vom preăti împreuna cu Maria Mardare şi Tudor Zbârnea de la Muzeul de Artă o expoziţie pentru începutul anului 2015”, a scris fiul lui Dumitru Fusu, actorul și regizorul Mihai Fusu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Mihai Fusu, tatăl său a pictat aproape 60 de portrete, multe dintre care sunt ale contemporanilor lui Dumitru Fusu, dar şi autoportrete din diferite roluri. Mihai Fusu menționează că deocamdată spaţiul de la Muzeul Național de Artă este foarte solicitat şi va fi mai liber la început de an nou, iar până atunci familia marelui actor plecat în lumea stelelor preconizează să editeze şi un catalog al lucrărilor lui Dumitru Fusu.

C.D.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău