Pedofilii, nici graţiaţi, nici amnistiaţi

Persoanele condamnate pentru pedofilie nu vor putea fi grațiate sau supuse amnistierii. Guvernul a avizat pozitiv un proiect de lege în acest sens, propus de deputații PLDM Liliana Palihovici și Maria Ciobanu.

„Guvernul susține acest proiect de lege, deoarece îl consideră la timpul și locul potrivit. E în spiritul protejării drepturilor copiilor”, a declarat viceministrul Justiției, Vladimir Grosu.
Viceministrul nu a putut spune dacă până în prezent au fost cazuri în care pedofilii au fost eliberați din închisoare pentru bună purtare.

„Pe moment, cadrul legal permite acest lucru, deoarece nu sunt infracțiuni din cele mai grave. Sunt infracțiuni de gravitate medie. Legea penală în vigoare permite ca asemenea fapte să poată beneficia de amnistiere. Proiectul va exclude posibilitatea ca aceste persoane să cadă sub incidența vreunui proiect de lege cu privire la amnistie sau a vreunui act de grațiere din partea președintelui”, a conchis Grosu. Proiectul de lege urmează să fie examinat și votat de Parlament.

În ultimii cinci ani, circa 250 de copii au căzut victime ale abuzului sexual de orice tip. În proporție de 85 la sută din cazuri, copiii abuzați cunosc persoana care i-a supus la acte sexuale, dar nu vorbesc despre asta (jurnal.md).

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)