Pedofilie în fotbalul englez: 429 de victime cu vârste între 4 şi 20 de ani

Un scandal de pedofilie în fotbalul englez a izbucnit la mijlocul lui noiembrie. Poliţia înregistrează sute de victime. Copii cu vârste de 4 ani fac parte din cele 429 de victime înregistrate în scandalul de pedofilie care zguduie fotbalul englez, după ultimul bilanţ publicat de poliţia britanică miercuri, 21 decembrie, scrie lemonde.fr.

Diferite anchete de-a lungul ţării vizează 148 cluburi şi 155 de suspecţi, a dezvăluit organismul de coordonare a poliţiilor regionale NPCC. Majoritatea faptelor au fost comise începând cu acum 20 de ani şi 99% din victime sunt băieţi, au precizat oamenii legii.

Miercuri, poliţia a anunţat că a înregistrat 819 denunţuri, trei sferturi au fost semnalate la linia de asistenţă telefonică pentru victimele prezumate de principala organizaţie de protecţie a minorilor din Regatul Unit. Un sfert, restul, îl constituie plângerile directe la poliţie.

Un scandal de pedofilie în fotbalul englez a izbucnit la mijlocul lui noiembrie după dezvăluirile lui Andy Woodward, fost jucător al clubului din Crewe Alexandra, astăzi în vârstă de 43 de ani, care a povestit calvarul său cotidianului The Guardian.

De atunci, peste 20 de jucători, printre care foşti internaţionali, au luat cuvânt, pentru a povesti că au fost agresaţi sexual de un antrenor sau recrutori în perioada copilăriei lor. Federaţia engleză de Fotbal şi cluburile sunt acuzate că au închis ochii timp de decenii asupra acestor acte de pedofilie.

Mai multe anchete au fost deschise la nivel naţional: la Londra, Manchester, Cambridge, Birmingham, Liverpool, Norwich, Newcastle, Southampton, în Scoţia şi în Ţara Galilor.