Pedepsită ca în Evul Mediu

O minoră, elevă în clasa a IV-a a şcolii auxiliare-internat din satul Răzălai, raionul Sângerei, a ajuns la spital, cu o infecţie gravă şi o inflamaţie a piciorului drept după ce a fost pedepsită de părinţi să stea în genunchi, pe grăunţe, pentru un presupus furt denunţat de profesoara sa, informează jurnal.md.

Părinţii copilului au fost nevoiţi să ceară în acest scop ştiuleţi de porumb de la vecini. Tânăra a relatat medicilor că a fost impusă iniţial să dezghioace ştiuleţii, apoi să stea în genunchi. „Mă păzeau cu bătătorul de covoare. Dacă încercam să mă ridic, eram avertizată că mă vor lovi”, a spus ea.

Directorul şcolii auxiliare, Ion Vulpe, a declarat că primul ajutor medical i-a fost acordat în condiţiile instituţiei.

În acest moment, minora se află în secţia Chirurgie a spitalului raional. Medicul Nicolae Rusu a diagnosticat-o cu flegmona regiunii genunchiului drept, ostiomelită.

Maria Huzun, specialistă principală în problemele protecţiei drepturilor copiilor din cadrul Secţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei, a declarat, citată de presa locală, că în acest caz va fi sesizată procuratura.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)