Pedeapsa Rafaelei

RĂZBUNARE // O femeie înşelată e ca o bombă gata-gata să explodeze, indiferent de cuminţenia sa şi de cât de mult ţine la soţul ei

Cum se răzbună o femeie înşelată? Despre asta vreau să vă vorbesc astăzi pentru că e un lucru important. O femeie înşelată e ca o bombă gata-gata să explodeze, indiferent frumuseţea sa, de cuminţenia sa şi de cât de mult ţine la soţul ei.

Rafaela – un nume rar întâlnit pe la noi – s-a născut într-o familie de pedagogi. Mama, Marina, femeie visătoare din fire, spera că fiica sa va avea o profesie prestigioasă, un soţ pe potrivă şi, poate, câţiva copii. Se gândea la un viitor nemaipomenit pentru unica ei copilă. A dat-o la cel mai bun liceu din Chişinău, a dus-o la ore de dansuri, de pictură şi de muzică. Trebuie să vă spun că Rafaela nu era chiar atât de frumoasă. Avea nasul lung, pistruiată şi părul roşcat. Era o copilă obişnuită, însă veleităţile mamei se ridicau deasupra tuturor lucrurilor.

Amărăciunea mamei

E adevărat că a terminat liceul printre primii zece elevi. Nu a avut probleme nici la facultate, pentru că era silitoare şi descurcăreaţă. A făcut limbi străine şi s-a angajat ca translatoare la o companie cu capital străin. Până aici, nimic deosebit. Dar iată că împlinea 26 de ani şi visele mamei sale nu se realizau în niciun fel. Mai mult, în jurul ei nu se rotea niciun tânăr! De la serviciu – acasă, de acasă – la serviciu, iată drumul pe care îl făcea în fiecare zi. Din când în când, pleca cu patronul peste hotare.
Pentru că era una la părinţi, evident că aceştia trăiau numai şi numai pentru ea! Totul pentru fată, pentru familia ei pe care o va avea într-o zi. Când a văzut mamă-sa că nu se mărită, a pornit să îi caute mire. Ba aici, ba colea scăpa câte o vorbă: „Bogată este fata mea. I-am cumpărat şi apartament, şi maşină, are un serviciu plătit. Îi lipseşte un lucru de nimic – un bărbat”. Vorbe aruncate, chipurile, din întâmplare. Şi iată că, într-o bună zi, în drum spre casă, Rafaela a făcut cunoştinţă cu un bărbat. Deoarece masculul era frumos, vioi şi bun de gură, atunci când au ajuns în faţa blocului, fata l-a invitat la o cafea. Maică-sa tocmai trebăluia la bucătărie. Bucurie, nu glumă. Rafaela pentru prima dată a adus în casă un flăcău!
Din ziua aceea, Nicolae era tot mai mult prin preajma fetei. Aşa au aflat părinţii Rafaelei că bărbatul a mai fost însurat o dată, că din acea căsnicie are doi copii şi că, de fapt, e nepotul unei colege de-a Marinei. Deci acea cunoştinţă pe stradă n-a fost deloc întâmplătoare!… În toamnă, tinerii au jucat nunta, iar la sfârşitul celuilalt an Rafaela a născut o fată şi, peste alţi doi ani, un băiat. S-ar fi părut că visele Marinei s-au realizat – avea doi nepoţi sănătoşi şi frumoşi.

Infidelitatea soţului

Însă căsnicia lor nu era pe deplin fericită. A simţit femeia că bărbatul ei bate lăturile. Nu l-a prins cu nicio femeie, dar inima îi dădea de veste că soţul său are pe alta. Tot mai rar făceau dragoste, ba chiar dormea în altă cameră. Venea de la serviciu târziu şi nu se interesa niciodată cum îi merg treburile. Pur şi simplu, nu mai prezenta niciun interes pentru el! Nu avea motive pentru ce să îi facă scene şi nici nu avea când să îl urmărească. Şi totuşi vroia să se convingă că nu greşeşte.

În scara blocului lor trăia o familie sărmană. Feciorul cel mai mare a soţilor Negruţi făcea un ban fotografiind lumea pe stradă. Îşi făcuse acasă un laborator şi, împreună cu alţi băieţi, au deschis o mică afacere. Nu câştigau mult, dar nu mureau de foame. Rafaela le-a promis să le plătească cât câştigă ei într-o lună ca să-l urmărească pas cu pas pe bărbatu-său. Pentru că erau mai mulţi, soţul ei nu a observat că cineva îi paşte urma.

La sfârşitul celei de-a doua săptămâni, Rafaela avea dovezile la mână. Ştia cum arată amanta lui Nicolae, unde locuieşte, unde lucrează şi ce prezintă ca personalitate. Era vorba de o interpretă de muzică de estradă, o curvuliţă cunoscută în mediul artiştilor. Rafaela nu avea nimic cu aceasta, dar pe bărbatul ei nici gând să îl ierte sau să îi dea divorţ. Copiii ori au tată, ori nu au deloc. Aşa gândea ea.

Cum şi-a pedepsit Rafaela soţul

Ştia că părinţii ei o vor susţine în orice ar întreprinde. În momentul acela, nu simţea decât ură şi dispreţ pentru Nicolae. Într-o seară, când a venit Nicolae acasă şi s-a izolat ca de obicei în camera sa, Rafaela a venit cu o cană în camera lui. Cum stătea el întins pe spate şi aştepta ce o să îi spună femeia, aceasta a răsturnat cana ceea cu ulei clocotit peste organul lui genital. Ţipătul de durere s-a auzit în tot cartierul. Apoi linişte totală – bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa. De atunci e numai tată la copii…

The following two tabs change content below.
Lidia Bobână

Lidia Bobână

Lidia Bobână

Ultimele articole de Lidia Bobână (vezi toate)