Pedeapsă cu închisoarea în Rusia pentru încălcarea legislaţiei migraţionale

rusia_migranti_viza_md[1]Serviciul Federal pentru Migraţie al Federaţiei Ruse anunţă că în urma modificării legislaţiei migraţionale a acestei ţări, cetăţenii străini, care au interdicţie de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse, însă pe anumite căi ilicite au intrat în această ţară, sunt pasibili de răspundere penală. Pedeapsa este prevăzută pe un termen de până la 4 ani privaţiune de libertate.

Aceasta se referă şi la cetăţenii care şi-au schimbat numele sau prenumele cu scopul de a intra în această ţară, notează Ministerul de Externe de la Chişinău citând aceeaşi sursă.

De asemenea, începând cu luna noiembrie 2013, Serviciul Federal pentru Migraţie al Federaţiei Ruse refuză eliberarea permiselor de muncă tuturor cetăţenilor străini care la intrarea pe teritoriul ţării n-au declarat în cartelele migraţionale scopul – muncă.

În legătură cu cele menţionate, MAEIE atenţionează cetăţenii Republicii Moldova să fie vigilenţi faţă de plecarea în Federaţia Rusă şi sugerează ca în cazul apariţiei întrebărilor sau situaţiilor neclare să se adreseze la Centrul de Apel al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Sursa: diaspora.moldova.org