Pe o stradă din cartierul cubanez Buena Vista se nasc numai gemeni

Pe o stradă din capitala Cubei, Havana, locuiesc numai familii cu gemeni. Localnicii din cartierul Buena Vista, unde se găseşte strada, sunt de părere că este un „loc sfânt, cu o energie aparte”.

Pe o strada 68-A, lungă de 200 de metri, din Havana locuiesc 12 perechi de gemeni, dintre care şapte perechi sunt de gemeni identici. Familiile în care s-au născut copiii, care nu au rude comune, sunt de părere că Buena Vista este un cartier sfânt datorită acestor coincidenţe. Primele care au locuit pe „strada gemenilor” au fost două fetiţe, Clotilde Fe şi Clotilde Esperanza. La început au fost considerate deosebite, însă după ce s-au născut ele, au tot „apărut” şi alte perechi de gemeni în zonă.

Vârstele acestora variază de la trei şi până la 62 de ani. „Este atât de amuzant, când stai şi-i priveşti, mergi şi nu poţi să-ţi ei ochii de la ei, toţi seamănă între ei. Când copiii aceştia ies afară la joacă, nu mai ştii care e care, se confundă între ei şi nu mai ştiu cu cine se joacă. Îşi încurcă numele, îl strigă pe unul, răspunde celălalt, interesant, ori părinţii lor păţesc la fel, deoarece toţi copiii sunt îmbrăcaţi la fel, încălţaţi şi coafaţi la fel”, a afirmat un jurnalist din Cuba, care a făcut un reportaj despre „Strada Gemenilor”.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)