Pe ce mână poartă Putin ceasul // Scrisorile lui Buraga

Ieri am discutat despre relaţiile cu Rusia, dacă ne stimează ea sau nu. Unii spuneau că ne stimează, că poate chiar ne iubeşte ca pe o republică-soră rătăcită. Alţii spuneau că, dimpotrivă, Rusia e supărată tare pe noi, fiindcă fără de noi se simte mai mică. De aceea l-a şi numit pe broajbănul Dmitri Rogozin, preşedintele partidului „Rusia mare”, să-l reprezinte în mod special la Tiraspol.

Vrabia mălai visează, iar Rusia – un sanviş cu teritoriul daco-latin. Filat trebuie să-i telefoneze superhiperomologului său şi să-i spună că nu face bine înţepându-ne în locul numit suveranitate şi integritate. Dar nu înainte de a-i arăta că poartă ceasul pe mâna dreaptă ca şi Putin, avertizându-l că îl va muta pe cea stângă dacă nu ne prezintă scuzele imperiale şi nu îşi retrage guralivul biuliucecciu, propuse Cozonac. Nu e frumos, nu e colegial ce face Putin. El riscă să piardă un fan, spuse sanitara Vera. În acest timp, la televizor, Ghimpu îl numea baistruc politic pe Dodon. „Pe de o parte, Dodon votează preşedintele şi salvează alianţa, iar, pe de altă parte, spune că va distruge alianţa. Unde-i logica?” – se mira el genuin. Într-adevăr, dacă-i statalist adevărat, Dodon ar trebui să sărbătorească ziua Unirii. Dacă nu era Unirea din 1918, eram o gubernie a Rusiei, – spuse metodologic Sobcor.

 

Acuma stau şi mă gândesc: ce-ar fi fost dacă noi eram Rusia, iar Rusia era Republica Moldova? Oare purta Putin ceasul pe mâna dreaptă ca Filat?

 

Al vostru fandos, ghioronduc, saatbecciu, Ion Buraga

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)