Pe ce mână poartă Putin ceasul // Scrisorile lui Buraga

Ieri am discutat despre relaţiile cu Rusia, dacă ne stimează ea sau nu. Unii spuneau că ne stimează, că poate chiar ne iubeşte ca pe o republică-soră rătăcită. Alţii spuneau că, dimpotrivă, Rusia e supărată tare pe noi, fiindcă fără de noi se simte mai mică. De aceea l-a şi numit pe broajbănul Dmitri Rogozin, preşedintele partidului „Rusia mare”, să-l reprezinte în mod special la Tiraspol.

Vrabia mălai visează, iar Rusia – un sanviş cu teritoriul daco-latin. Filat trebuie să-i telefoneze superhiperomologului său şi să-i spună că nu face bine înţepându-ne în locul numit suveranitate şi integritate. Dar nu înainte de a-i arăta că poartă ceasul pe mâna dreaptă ca şi Putin, avertizându-l că îl va muta pe cea stângă dacă nu ne prezintă scuzele imperiale şi nu îşi retrage guralivul biuliucecciu, propuse Cozonac. Nu e frumos, nu e colegial ce face Putin. El riscă să piardă un fan, spuse sanitara Vera. În acest timp, la televizor, Ghimpu îl numea baistruc politic pe Dodon. „Pe de o parte, Dodon votează preşedintele şi salvează alianţa, iar, pe de altă parte, spune că va distruge alianţa. Unde-i logica?” – se mira el genuin. Într-adevăr, dacă-i statalist adevărat, Dodon ar trebui să sărbătorească ziua Unirii. Dacă nu era Unirea din 1918, eram o gubernie a Rusiei, – spuse metodologic Sobcor.

 

Acuma stau şi mă gândesc: ce-ar fi fost dacă noi eram Rusia, iar Rusia era Republica Moldova? Oare purta Putin ceasul pe mâna dreaptă ca Filat?

 

Al vostru fandos, ghioronduc, saatbecciu, Ion Buraga