PD se va întâlni cu PCRM pentru a discuta despre o nouă alianţă

Şedinţa Parlamentului R.Moldova din 29.10.2015.

Şedinţa Parlamentului R.Moldova din 29 octombrie 2015. Foto: Nadea Roşcovanu

Partidul Democrat din Moldova va avea astăzi o întâlnire cu PCRM pentru a discuta despre o nouă alianţă de guvernare. PD a acuzat PLDM „că foloseşte diferite tertipuri pentru a amâna începutul negocierilor” şi că ar fi blocat procesul de negocieri, ocupându-se între timp cu iniţiative populiste împreună cu socialiştii.

„Despre întâlnirea consultativă cu reprezentanţii PCRM, i-am anunţat inclusiv pe colegii noştri din Parlament, reprezentanţi ai PL, PPEM şi deputaţi independenţi. Scopul acestei discuţii consultative este de a vedea în ce măsură putem să ne bazăm pe un sprijin larg în Parlament pentru alegerea viitorului preşedinte, dar şi pentru revizuirea Constituţiei şi votarea unor importante proiecte legate de parcursul nostru european. În continuare, despre rezultatele acestor consultări, noi îi vom informa pe colegii noştri, reprezentanţi ai partidelor proeuropene, cel mai probabil la o întâlnire care va avea loc în această seară”, se spune într-un comunicat al PD.

Amintim că fracţiunea PLDM a anunţat pe 20 octombrie că a înregistrat în Parlament un proiect privind modificarea Constituţiei astfel ca preşedintele Republicii Moldova să fie ales prin vot direct de către cetăţeni şi că îşi retrag semnătura de pe proiectul de lege promovat de coaliţia de guvernare ce presupune diminuarea numărului de deputaţi necesar pentru alegerea şefului statului. Ieri, liderul PSRM Igor Dodon a declarat că şi socialiştii susţin această iniţiativă.

Liderul PD Marian Lupu a calificat acţiunea liberal-democraţilor drept „gest de mare ipocrizie”. La rândul său, liberal-democratul Iurie Ţap a opinat într-o postare plasată pe Facebook că, votând împreună cu socialiştii şi comuniştii demiterea Guvernului AIE 3, PD a creat de fapt o nouă majoritate, una pretins europeană. „Cum s-ar zice, alegerea este făcută, ne rămâne doar să constatăm ipocrizia totală”, a notat el.

The following two tabs change content below.