PD promitea progres, nu regres

ÎNGRIJORAREA INTERPREŢILOR //Vedetele care au îndemnat oamenii în campania electorală să-şi dea votul pentru Partidul Democrat sunt îngrijorate de informaţiile apărute în urma vizitei lui Serghei Narîşkin

„Bunăstare, respect, progres!” – acesta era mesajul Partidului Democrat din Moldova rostit de diverse personalităţi. Campania PDM a fost sprijinită de interpreţii Ion Suruceanu, Nely Ciobanu, Roman Iagupov, Olia Tira, Geta Burlacu şi actorul Igor Chistol. Zvonurile privind posibila coaliţie dintre democraţi şi comunişti i-au îngrijorat pe aceştia.

Ion Suruceanu, unul din interpreţii care au apărut în spoturile  publicitare ale PDM, ne spune că ar regreta nespus, dacă s-ar adeveri zvonurile, că s-a lansat în campanie alături de acest partid. „Pe moment nu vreau să cred că cele două partide ar putea crea o coaliţie. Aş regreta nespus. Comunismul din Republica Moldova trebuia demult îngropat. Eram convins că după alegeri va fi creată o alianţă sănătoasă de centru-dreapta, nu dintre PD şi PCRM. Sper că nu se vor adeveri aceste zvonuri…”, afirmă Suruceanu.

PD i-a propus lui Ion Suruceanu o funcţie la TV

La întrebarea despre suma onorariilor propusă de PD vedetelor autohtone, Suruceanu ne-a spus că s-a discutat cu fiecare interpret în parte. „Mie nu mi s-au propus bani, ci funcţia de director artistic la un post tv de la noi”, a precizat el lăsând să se înţeleagă că e vorba de postul TV Prime, care aparţine controversatului om de afaceri Vlad Plahotniuc, cel care ocupă locul doi pe lista PD.

O altă interpretă care a apărut în spoturile publicitare ale PDM, Nelly Ciobanu, a declarat că nu doreşte să comenteze în vreun fel informaţiile apărute în ultimele zile, pe motiv că nu doreşte „să se implice în politică”. „Nu comentez. Politica este o chestie gheboasă. Nu vreau să afirm nimic. Gata. Ajunge”, a spus interpreta asigurându-ne înainte de a închide telefonul că e disponibilă să discute cu presa pe marginea oricăror alte subiecte.

Geta Burlacu: „Am susţinut în campanie PD, nu PCRM”

Interpreta Geta Burlacu ne spune că mai speră că zvonurile lansate de mass-media rusă privind formarea unei coaliţii PD-PCRM nu se vor adeveri. „Am susţinut în campania electorală PD, nu PCRM. Au mai fost politicieni care au făcut coaliţie cu PCRM şi ştim că n-au avut de câştigat nimic”, a spus ea.

„Mă mai îndoiesc că vor face această coaliţie… Posibil, sunt  zvonuri lansate special ca să discrediteze PD-ul”, a afirmat interpreta precizând că s-a lansat în campanie nu neapărat pentru onorarii, ci pentru că a avut încredere în promisiunile acestui partid. „Eu şi data trecută am susţinut PD. Sper să nu fiu dezamăgită”, conchide ea.

La numărul de telefon al actorului Igor Chistol a răspuns soţia acestuia, actriţa Elena Chioibaş. Ea ne-a informat că soţul său se găseşte la Moscova, dar informaţiile privind posibila coaliţie de centru-stânga i-a şocat pe ambii. „Ar fi o coaliţie monstruoasă. Cred că niciun om sănătos nu ar accepta coaliţia cu PCRM, când se cunosc acţiunile şi modul în care vorbeşte liderul acestui partid. În viziunea mea, comunismul de mult nu mai trebuia să existe în Republica Moldova. Sperăm să nu se adeverească aceste informaţii”, a opinat actriţa.

Svetlana Corobceanu

The following two tabs change content below.