PD, PCRM şi PSRM se opun sărbătoririi Zilei Naţionale a Unirii

parlamentul-republicii-moldova

Proiectul de lege, iniţiat de deputata liberal-democrată Maria Ciobanu, prin care s-a propus ca ziua de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România, să fie declarată sărbătoare naţională, a fost discutat astăzi în cadrul şedinţei Comisiei parlamentare pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică.

Proiectul l-a amuzat pe deputatul comunist Artur Reşetnicov, care a afirmat că, din câte cunoaşte el, la 28 martie se sărbătoreşte unirea Basarabiei cu România. Corectat de preşedintele Comisiei, Veaceslav Untilă, că Unirea a avut loc la 27 martie, Reşetnicov s-a întrebat revoltat: „Câte uniri a avut Basarabia?!”. „În viziunea noastră, a comuniştilor, partidele care susţin statalitatea nu au cum să voteze acest proiect”, a spus el. Liberal-democrata Liliana Palihovici i-a spus că „în cazul dat nu e vorba de statalitate, ci de istorie”.

Reşetnicov s-a adresat „centristului” democrat Eugeniu Nichiforciuc „şi partidului centrist”, PD, că nu ar trebui să suţină astfel de proiecte, pentru că „avem sărbătorile noastre naţionale”. Iar Nichiforciuc, care tocmai încheiase o discuţie la telefon, a încuviinţat. Împotriva proiectului de lege au votat patru deputaţi PCRM, PSRM şi PD, iar pentru au votat patru deputaţi PLDM şi PL.

Proiectul de lege urmează a fi discutat în plenul Parlamentului. Potrivit deputatei Maria Ciobanu, prezentul proiect de act legislativ a fost elaborat ca rezultat al necesității sărbătoririi importanței pentru Republica Moldova a Zilei Naționale a Unirii Basarabiei cu România, una dintre cele mai semnificative date din istoria poporului român.

The following two tabs change content below.
Svetlana Corobceanu

Svetlana Corobceanu

Svetlana Corobceanu

Ultimele articole de Svetlana Corobceanu (vezi toate)