PCRM, relicvă istorică // Scrisorile lui Buraga

Ieri, am vorbit despre cum poate fi salvat partidul comuniştilor de oţel, cum e de făcut ca membrii PCRM-ului oxidat bine să nu mai plece pe diferite căi lăturalnice la socialiştii evadaţi mai înainte, ca şi cum ar exista o diferenţă între comuniştii care au plecat primii şi cei care au venit după ei.

Unii spuneau că neocomuniştilor trebuie să li se stabilească alocaţii de stat, indemnizaţii viagere lunare, ca unor relicve istorice mobile, alţii că Voronin trebuie să roage Alianţa să adopte o lege care să se interzică trecerea inopinată dintr-un partid în altul asemănător. Nu-i zi să nu plece un membru PCRM la socialişti. Câte unul, câte doi… Voronin n-o să reziste mult, îi cum te-ar tăia cu beschia, sadism adevărat, faşism. Ori îi iei pe toţi odată, ori nu iei niciunul. Ne trebuie o lege! Drept o spus Ghimpu că socialiştii sunt mai periculoşi decât comuniştii! Mult mai periculoşi! Dodon vrea să distrugă Alianţa! – răcnea Colesovnazadov. Fiecare are dreptul să adere la partidul care îi place. Cum au venit aşa şi se duc – replică Sobcor. PCRM este o valoare, este tezaur naţional, parte din istoria noastră multiseculară, relicvă istorică! – continuă Colesovnazadov. Ca relicvă istorică mai merge. Declarăm PCRM relicvă istorică şi-l dăm la muzeu ca pe oase de dinozaur. Iar din muzeu nu are voie să iasă nimeni, propuse Cozonac. Şi nici să intre, adăugă Scurtoi. Voronin trebuie declarat relicvă istorică, dinozaur comunist şi trimis la muzeu. El îi trecutul, Dodon îi viitorul! – strigă sanitara Vera. L-a crescut Voronin ca pe un şerpe la pieptul său. Un balaur. Numai nu scoate foc pe gură. Scoate altceva! – răspunse Colesovnazadov. Propun să-l declarăm şi pe Dodon dinozaur, cu socialiştii lui, şi să-l dăm la muzeu cu comuniştii! Lasă-i să se bată acolo, propuse Jana Astronoama, în aplauzele majorităţii calificate.

 

Acuma stau şi mă gândesc de ce nu mă ademeneşte pe mine nimeni nici într-un partid? Măcar în unul micuţ, de buzunar, în care să fie cald şi bine.

Al vostru machiavel, liderşip, apogeu, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga