Paza de stat s-a autosesizat

Bodyguardul fostului preşedinte Vladimir Voronin care, într-o discuţie privată, auzită întâmplător de un reporter al JUNALULUI, l-a insultat pe preşedintele interimar Mihai Ghimpu, este căutat de Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat (SPPS). Instituţia s-a autosesizat în urma articolului publicat pe 30 noiembrie curent în JURNAL de Chişinău şi a pornit o investigaţie internă.

În acel articol, Vitalie Hadei scria că, în seara de 28 noiembrie, când aştepta în faţa sediului PCRM o conferinţă de presă a liderilor partidului după închiderea secţiilor de votare, unul dintre bodyguarzii lui Voronin i-a zis unui interlocutor că Ghimpu este „un bîc” şi a făcut mai multe comentarii legate de acţiunile preşedintelui interimar şi alegeri, fără să-şi dea seama că îl aude şi un ziarist aflat în preajmă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SPPS, Eugen Viţu, bodyguardul respectiv nu a fost identificat deocamdată şi nu exclude faptul că acesta s-ar putea să nu fie găsit printre angajaţii instituţiei. Asta pentru că, pe lângă paza de stat, Voronin are şi bodyguarzi personali, care s-au pensionat din SPPS şi au rămas să-l slujească la partid. Viţu i-a solicitat lui Hadei să meargă la SPPS să-l recunoască pe cel pe care îl vizează în articol.

„Anterior, când Voronin era preşedinte, l-am văzut pe acel bodyguard în preajma acestuia asigurându-i paza”, susţine Hadei.

R.L.

The following two tabs change content below.
Raisa Lozinschi-Hadei

Raisa Lozinschi-Hadei

Raisa Lozinschi-Hadei

Ultimele articole de Raisa Lozinschi-Hadei (vezi toate)