Pavel Filip, propus de PD drept candidat pentru funcţia de premier

????????????????????????????????????

Chiar dacă aseară președintele Nicolae Timofti a anunțat numele premierului desemnat, deputații au depus o altă declarație de susținere a unei noi candidaturi la funcția de prim-ministru al R. Moldova. Este vorba de Pavel Filip, fost ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor al Republicii Moldova. Informația a fost confirmată pentru agora.md de liberal-democratul Vladimir Hotineanu.

Potrivit acestuia, pe documentul depus la Președinție ar fi deja 59 de semnături. Potrivit publika.md, majoritatea parlamentară a confirmat prin 55 de semnături susţinerea candidaturii lui Pavel Filip la şefia Guvernului. “Documentul cu semnăturile celor 55 de deputaţi a fost depus la Preşedinţie. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de Vlad Ţurcanu, purtătorul de cuvânt al preşedintelui ţării, Nicolae Timofti”, a anunţat publika.md

Potrivit deschide.md, la Preşedinţie au fost depuse trei documente: Declarația prin care Marian Lupu își exprimă nedumerirea față de desemnarea lui Ion Păduraru și cere abrogarea decretului; Declarația prin care se confirmă existența majorității parlamentare; Declarația prin care majoritatea parlamentară își exprimă susținerea pentru Pavel Filip.