Pavel Filip, propus de PD drept candidat pentru funcţia de premier

????????????????????????????????????

Chiar dacă aseară președintele Nicolae Timofti a anunțat numele premierului desemnat, deputații au depus o altă declarație de susținere a unei noi candidaturi la funcția de prim-ministru al R. Moldova. Este vorba de Pavel Filip, fost ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor al Republicii Moldova. Informația a fost confirmată pentru agora.md de liberal-democratul Vladimir Hotineanu.

Potrivit acestuia, pe documentul depus la Președinție ar fi deja 59 de semnături. Potrivit publika.md, majoritatea parlamentară a confirmat prin 55 de semnături susţinerea candidaturii lui Pavel Filip la şefia Guvernului. “Documentul cu semnăturile celor 55 de deputaţi a fost depus la Preşedinţie. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de Vlad Ţurcanu, purtătorul de cuvânt al preşedintelui ţării, Nicolae Timofti”, a anunţat publika.md

Potrivit deschide.md, la Preşedinţie au fost depuse trei documente: Declarația prin care Marian Lupu își exprimă nedumerirea față de desemnarea lui Ion Păduraru și cere abrogarea decretului; Declarația prin care se confirmă existența majorității parlamentare; Declarația prin care majoritatea parlamentară își exprimă susținerea pentru Pavel Filip.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)