Pavel Ciobanu: „Nu mai suntem dependenţi de banii din drepturile de televizare”

Preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal (FMF), Pavel Ciobanu, a declarat în exclusivitate pentru JURNAL că îşi doreşte adversari precum Portugalia, Spania sau Franţa. Asta nu doar pentru ca FMF să câştige pe plan financiar, ci ca spectatorii să vadă echipe care nu au mai fost în Moldova. Acesta a mai spus că nu ar fi acceptat o eventuală propunere venită din partea Federaţiei Române de Fotbal pentru disputarea unui amical pe 10 august, deoarece nu vrea să procedeze cu Cipru precum a făcut Argentina cu România.

–     Ce adversari vă doriţi în preliminariile CM 2014?

Nu are importanţă cu cine vom juca. Cu fiecare echipă se poate juca în acest moment. Totuşi, pentru spectacol şi pentru suporterii naţionalei, ar fi bine să fim în grupă cu Portugalia, Spania, Franţa sau Danemarca. Nu am jucat niciodată cu aceste echipe şi, din acest motiv, aş vrea să fim cu ele în grupă.

–     Când vorbiţi de Franţa, Spania sau Portugalia, vă gândiţi şi la banii care ar putea veni din drepturile de televizare?

Banii sunt importanţi, dar în situaţia în care suntem astăzi ne permitem să ne întreţinem. Nu mai suntem dependenţi de aceşti bani. Anterior, banii veniţi din drepturile de televizare ne-au salvat practic, dar acum ne gândim mai mult să progresăm pe plan sportiv.

–     Nu aţi fost contactat de prietenul dvs. Mircea Sandu pentru ca naţionala Republicii Moldova să joace un amical cu România pe 10 august?

Nu aveam cum să fiu contactat, mai ales că noi deja perfectasem amicalul cu Cipru. Avem relaţii bune cu forul de fotbal din România, dar preferăm să ne respectăm înţelegerile.

–     Cum comentaţi evoluţia echipelor moldoveneşti în cupele europene?

Foarte slabă. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva în ultimii ani. Poate că e vorba şi de lipsa de şansă, dar mai este şi alt aspect. Foarte multe interviuri se dau, dar nu se munceşte cum trebuie.

–     Sunteţi tot mai mult atacat de unii dintre conducătorii cluburilor din Moldova…

Nu vreau să polemizez cu aceşti oameni. Aceste atacuri sunt făcute la comanda cuiva. Noi ne continuăm treaba la FMF şi vom realiza în linişte ce ne-am propus.

–     Nu credeţi că ar putea să se recurgă la şantaj, iar echipa naţională să nu mai poată juca pe arena „Zimbru”.

Noi avem un contract care prevede că echipa naţională să mai dispute două meciuri anul acesta pe „Zimbru”. Pe urmă, se va vedea.

 

(V.H.)