Pavel Ciobanu: „Există riscul ca unele echipe să se retragă din campionat”

Preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Pavel Ciobanu, este mulţumit cum evoluează lucrurile în fotbalul moldovenesc pentru că mai multe echipe se bat pentru titlul de campioană. Totodată, oficialului FMF îi este teamă că unele echipe s-ar putea retrage din campionat din cauza problemelor financiare.

„Este plăcut când vezi că mai multe echipe se bat pentru titlul de campioană. Cred că această luptă acerbă se datorează exemplului FC Sheriff. Mai mulţi conducători de cluburi au văzut că pot câştiga din fotbal şi au făcut achiziţii. Ca rezultat, fiecare meci se joacă ca o adevărată finală”, a spus pentru JURNAL Pavel Ciobanu.

Până acum, nicio echipă din Divizia Naţională nu a dat semne că ar vrea să se retragă din cauza problemelor financiare, dar lucrurile nu sunt tocmai roz, spune Ciobanu. „Am văzut că unele echipe din România sunt în colaps financiar. În RM, totul este bine deocamdată, însă riscul persistă. Oricum, nu putem compara România cu Moldova. Acolo, salariile jucătorilor şi alte cheltuieli sunt mult mai mari. Ar fi bine ca toate echipele din Divizia Naţională să termine sezonul, însă se poate întâmpla orice”, a conchis preşedintele FMF. (V.H.)