Pavel Ciobanu: „Balint trebuie să fie mai dur cu jucătorii naţionalei”

Preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal (FMF), Pavel Ciobanu, este mulţumit de activitatea selecţionerului Gabi Balint care a împlinit un an de când este pe banca tehnică a tricolorilor. Totuşi Ciobanu a declarat în exclusivitate pentru JURNAL că Gabi Balint trebuie să fie mai dur cu jucătorii, astfel va avea rezultate mult mai bune.

–        Sunteţi mulţumit de rezultatele din cele două meciuri amicale susţinute în cantonamentul din Portugalia?

A fost un cantonament util pentru naţională. Antrenorul a putut vedea potenţialul jucătorilor în perspectiva meciurilor oficiale din preliminariile Campionatului European din 2012. Nu pot spune că sunt pe deplin mulţumit de evoluţia jucătorilor în meciurile cu Polonia şi Andorra. Au fost şi plusuri, şi minusuri.

–        Când vorbiţi de minusuri, vă referiţi la evoluţia ştearsă a unor jucători?

Pe de o parte, înţeleg că jucătorii nu sunt pregătiţi în proporţie de 100% din punct de vedere fizic, dar, pe de alta, unii nici nu îşi dau interesul când sunt convocaţi la echipa naţională.

–        Asta ar însemna că vor fi mari modificări în lotul naţionalei pentru meciurile cu Suedia?

Antrenorul decide pe serviciile cărui jucător va miza. Totuşi nu cred că unii jucători vor mai fi convocaţi. Să nu se gândească aceşti fotbalişti, numele cărora nu le voi menţiona, că suntem la mâna lor şi nu avem pe cine chema la naţională. Sunt băieţi care muncesc şi cred că ei sunt în vizorul lui Gabi Balint.

–        Apropo de Gabi Balint, sunteţi mulţumit de ceea ce a realizat de când este la cârma echipei naţionale?

Sunt mulţumit de ceea ce a făcut Balint la naţională. Gabi e un antrenor foarte bun care îşi ştie meseria. E un tip educat şi preferă metode democratice în ale antrenoratului. Sunt bune aceste metode, dar nu pentru naţionala noastră.

–        Cum ar trebui să fie Balint ca antrenor al naţionalei?

Cred că ar trebui să fie mai dur cu jucătorii. Nu spun că trebuie să bată cu pumnul în masă la fiecare pas. Unii jucători sunt obişnuiţi cu un comportament mai dur din partea antrenorului. Astfel, aceştia vor fi mai responsabili în teren.

–        Vă referiţi aici şi la gestul nesportiv al lui Suvorov?

E inadmisibil ceea ce a făcut Alexandru în meciul cu Andorra. Nu avea voie să sară la arbitru chiar dacă ultimul a greşit. Şi-a lăsat echipa în inferioritate. Bine că a fost un meci amical, dar dacă nu-ţi poţi controla emoţiile, recidivezi şi în meciurile oficiale.

–        În martie, avem un meci capital cu Suedia. Ce şanse avem dacă vom juca ca în amicalele cu Polonia şi Andorra?

Meciurile oficiale sunt altceva. Cu siguranţă, băieţii vor fi  motivaţi. Dacă reuşim să ne ridicăm la nivelul jocului suedezilor, avem şanse. Va fi un meci greu, sper ca până atunci jucătorii noştri să fie în formă maximă.

–        Vă mulţumim.

Interviu realizat de Vitalie Hadei