Pauza aduce amicalele

Zimbru Chişinău va juca un amical cu formaţia Ceahlăul Piatra-Neamţ

„Galben-verzii” vor disputa astăzi un amical contra echipei Ceahlăul Piatra-Neamţ, pe terenul acesteia. În acest meci formaţia chişinăueană va fi condusă de la marginea terenului de un nou antrenor, după ce Serghei Cleşcenco a revenit la funcţia de director adjunct al clubului.

În perioada de pauză a campionatului intern, datorată meciului selecţionatei din cadrul preliminariilor, echipele din Divizia Naţională vor disputa meciuri amicale pentru a oferi o practică de joc jucătorilor tineri şi pentru a verifica noile achiziţii. Astfel, pentru ziua de 7 septembrie sunt programate următoarele meciuri: Rapid Ghidighici – FC Costuleni, care va avea loc la Ghidighici începând cu ora 13.00 şi FC Tiraspol – Milsami Orhei, care va avea loc pe unul dintre terenurile de antrenament ale complexului sportiv Sheriff, transmite moldfootball.com .

Cu o zi mai înainte însă, un alt club din Divizia Naţională va juca un amical cu o reprezentantă a Ligii I din România. Este vorba despre meciul dintre Zimbru Chişinău şi Ceahlăul Piatra-Neamţ. Până acum aceste două echipe s-au mai confruntat de două ori, de asemenea în meciuri amicale. Ambele partide au avut loc la Chişinău pe stadionul Zimbru. Primul meci a avut loc în 2011 şi s-a încheiat cu scorul de 1-1. Un an mai târziu, cei de la Ceahlăul s-au dovedit a fi mai puternici, reuşind să învingă cu un scor clar de 2-0.

În cea de-a treia partidă, care va avea loc deja în România, „galben-verzii” vor fi conduşi de la marginea terenului de antrenorul belarus Oleg Kubarev. Acesta a ocupat locul lui Cleşcenco, sub conducerea căruia Zimbru de trei etape nu poate învinge, mai mult decât atât, nici nu poate înscrie. Împreună cu belarusul Kubarev la club au venit încă doi antrenori belaruşi, Serghei Kuzminici, care va fi asistentul său, şi Eduard Tucinski, care va ocupa postul de antrenor de portari. La rândul său, Serghei Cleşcenco a revenit la funcţia pe care o deţinuse mai înainte, de director adjunct, iar antrenorul Serghei Dinov va pregăti portarii la Zimbru-2 şi la Centrul de pregătire a tinerilor fotbalişti Zimbru.

Oleg Kubarev, în vârstă de 47 de ani, a mai antrenat echipe ca: SKAF Minsk, Akademia-Slavia, Lokomotiv Minsk, Drida Minsk Raion, FK Minsk, Torpedo Zhodino, FK Gomel şi Spartaks Jurmala. A reuşit să câştige alături de FK Gomel liga secundă a Belarusului în 2010, Cupa şi medalia de bronz a Campionatului Belarusului în 2011 şi Supercupa Belarusului în 2012. De asemenea, cu FK Gomel a ajuns în turul trei preliminar al Ligii Europa, unde însă a pierdut în faţa titratului club englez, FC Liverpool.

Diego Gherman

 

The following two tabs change content below.
Diego Gherman

Diego Gherman

Diego Gherman

Ultimele articole de Diego Gherman (vezi toate)