Patru versiuni sunt examinate cu privire la cauzele incendiului de pe strada Uzinelor

incendiu

Foto: Crime Moldova

Patru versiuni sunt examinate cu privire la cauzele izbucnirii incendiului din strada Uzinelor 9: scurt circuit; încălcarea regulilor la exploatarea aparatului electric; încălcarea regulilor la exploatarea aparatului de uz casnic şi imprudenţa în timpul utilizării focului deschis.

Într-o conferinţă de presă, şeful adjunct al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Anatol Viniciuc, a menţionat că asupra cauzelor exacte ale incendiului urmează să se pronunţe organele de drept, care sunt asistate în cadrul cercetărilor de către specialiştii SPCSE, transmite ipn.md.

Incendiul a durat în jur de 31 de ore până la lichidarea completă. Pompierii, în cea mai mare parte a timpului, au intervenit din afară din cauza riscului prăbuşirii clădirii, iar sarcina principală a fost salvarea oamenilor aflaţi în interior. Potrivit lui, intervenţia pompierilor a fost îngreunată din cauza vizibilităţii zero, dar şi a temperaturii înalte. Obstacole a creat şi numărul mare de cutii din depozitul cuprins de flăcări.

Despre pompierul decedat în incendiu, Anatol Viniciuc a spus că a fost echipat corespunzător, dar s-a prăbuşit de la o înălţime de aproximativ trei metri. Totuşi, se presupune că nu căzătura a fost fatală pentru tânăr. Şeful SPCSE, Mihai Harabagiu, a informat că, timp de zece ani, familia urmează să beneficieze de indemnizaţii în mărimea salariului pompierului, ceea ce cumulativ ar însemna circa 600.000 de lei. În plus, Serviciul îi va oferi familiei în primii patru ani o îndemnizaţie anuală unică în mărime de 120% din salariu, iar următorii opt ani în mărime de 80%. De asemenea, Guvernul va acorda un ajutor material în valoare de 100.000 de lei.

Mihai Harabagiu a menţionat că, în urma expertizei, va fi decisă soarta clădirii. Până în prezent, procurorii au intentat două dosare penale, deoarece, pe lângă pierderile materiale, au fost pierderi de vieţi omeneşti.
La o zi de la stingerea incendiului, au fost descoperite în interior oseminte umane, care ar aparţine unei femei de 44 de ani, despre care martorii au spus că s-ar afla în clădirea care ardea.

The following two tabs change content below.