Patru formațiuni politice și trei candidați independenți ar intra în viitorul Parlament

Patru formațiuni politice și trei candidați independenți ar intra în viitorul Parlament, potrivit rezultatelor preliminare prezentate de CEC, scrie radiochisinau.md.

Partidul Socialiștilor ar avea cei mai mulți deputați – 33, urmat de Partidul Democrat cu 31 de deputați. Blocul ACUM este pe locul al treilea, cu 27 de deputați. Partidul primarului de Orhei, Ilan Șor ar obține 7 fotolii de deputat iar 3 ar urma să fie independenți. Sub pragul electoral s-au situat actualele partide parlamentare PCRM și PL.

După procesarea a 99,41% din procesele-verbale, tabloul online prezentat pe pagina CEC arată că Partidul Democrat a câștigat alegerile în 19 circumscripții uninominale, inclusiv liderul PD – la Nisporeni, președintele de onoare al formațiunii, Dumitru Diacov – la Cimișlia.

Partidul Socialiștilor a obținut victorie în 16 circumscripții, inclusiv președinta formațiunii, Zinaida Greanîi – la Briceni. Blocul electoral ACUM DA și PAS a ieșit victorios în 11 circumscripții uninominale, inclusiv copreședinta blocului, Maia Sandu – în circumscripția 50, la Vest din Republica Moldova și copreședintele Blocului, Andrei Năstase – în circumscripția 33 din Chișinău.

Partidul Politic Șor a învins în două circumscripții – Ilan Șor la Orhei și Marina Tauber – la Ivancea. De asemenea, au câștigat în circumscripții doi candidați independenți – Viorel Melnic, și Alexandr Oleinic, în circumscripțiile din stânga Nistrului. Deocamdată, nu este clară situația în circumscripția din SUA și Canada, unde încă se numără voturile.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)