Patru deputaţi socialişti ar putea părăsi fracţiunea PSRM

PSRM

PD încearcă cu disperare să găsească voturile necesare pentru formarea unei noi alianțe de guvernare. Surse din cadrul Parlamentului ne-au informat că, pe lângă încercările de a atrage deputați din PLDM, liderul PSRM Igor Dodon ar fi aflat că un grup de deputați socialiști ar putea părăsi în timpul apropiat fracțiunea. Acest fapt este una din cauzele care l-ar fi nemulțumit și l-ar fi determinat ieri să părăsească ședința Parlamentului. Nu am putut afla opinia lui Dodon, care se află pe moment, împreună cu Zinaida Greceanîi și Ion Ceban, într-o vizită la Moscova.

JURNAL de Chișinău însă a solicitat opinia lui Bogdan Târdea, care a negat aceste informații, dar nu le-a exclus. „În viziunea mea, acesta este un zvon lansat cu scopul de a crea suspiciuni şi angoase în interiorul PSRM, care, în cele din urmă, să ducă la scindarea formaţiunii şi crearea unei majorităţi loiale, conformiste şi dependente totalmente de dl Plahotniuc şi PD. A fost un singur deputat, pe care l-am exclus din fracţiune pentru anumite jocuri. Este vorba de dna Lidia Lupu, care stă acum alături de deputaţii PD”, ne-a declarat Ţârdea.

Totodată, deputatul socialist nu a negat că asemenea planuri există la PD, evocând acţiunile acestei formaţiuni din vara anului curent, când un număr important din consilierii raionali PSRM au cedat şantajului democraţilor.

„Am avut probleme mari în vara lui 2015, când dl Plahotniuc şi procurorul general au ameninţat cu dosare penale copii şi rude ale consilierilor raionali PSRM, forţându-i să voteze în funcţii de preşedinţi de raioane candidaţi PD. Din 160 de consilieri raionali, 25 au cedat acestor presiuni”, a adăugat el.

„Cred în unitatea fracţiunii şi calific aceste informaţii drept zvonuri şi diversiuni informaţionale. Dar totodată admit că există acţiuni de acest gen, de altfel ele se întreprind permanent. Sumele de corupere ar putea porni de la 100 000–300 000 de euro”, a precizat Țârdea.

Și deputatul socialist Vasile Bolea a negat această informație. „Noi am plecat din cauza că președintele Parlamentului, Andrian Candu, a refuzat să includă pe ordinea de zi demisia procurorului general, a șefului Centrului Naţional Anticorupţie, a şefului Comisiei Electorale Centrale, şi nu din alte motive. Știm că PD încearcă să corupă deputați din PLDM. Nu am auzit însă că ar fi încercat să atragă pe cineva de la noi. Ne miră că cei din PLDM, PCRM nu susțin introducerea pe ordinea de zi a inițiativelor noastre”, a mai spus Bolea.

The following two tabs change content below.