Patronul lui Inter a investit 990 milioane de euro pentru o Ligă

Patronul lui Inter, Massimo Moratti, a pompat în fiecare an bani mulţi în transferuri, dar răsplata a venit abia după 15 sezoane. Nerazzurrii au câştigat Liga Campionilor după o pauză de 45 de ani! Interul magului Mourinho a câştigat finala de la Madrid cu Bayern (2-0), decisă de dubla lui Diego Milito.

Ca orice fiu ambiţios, când a venit în fruntea Interului, în februarie ’95, Massimo Moratti a fost dominat de ideea de a depăşi performanţele tatălui, Angelo. Sub preşedinţia acestuia (1955-1968), nerazzurrii câştigaseră şapte trofee, din care două Cupe ale Campionilor (1964, 1965). Moratti junior s-a pus imediat pe treabă, dar nerăbdarea de a-şi trece rapid în palmares titlul în Italia şi Liga, cele mai importante obiective la nivel de club, l-a costat scump. Sezon de sezon a pus la bătaie o groază de bani. Nu mai puţin de 500 milioane de euro în primii şapte ani ai mandatului, 990 milioane în ansamblu până acum! A cumpărat echipe întregi, a înlocuit antrenori pe bandă rulantă. Degeaba. Mai mult de o Cupa UEFA, în 1998, nu i-a ieşit.

Zece ani i-au trebuit ca să înţeleagă că o echipă se construieşte în timp şi nu schimbând jucătorii ca pe ciorapi. Iar când, în sfârşit, a priceput cum stă treaba şi a acţionat în consecinţă, au apărut şi rezultatele. După titlul de campioană, acordat de Federaţie în 2006, urmare a scandalului Calciopoli, echipa a câştigat prin propriile forţe alte patru, la care s-au adăugat trei cupe şi trei supercupe ale Italiei. Iar sâmbătă seară a pus şi cireaşa pe tort: Liga!

157 de jucători a cumpărat Massimo Moratti din 1995 încoace.

Mourinho va semna pentru 4 ani cu Real Madrid

Antrenorul portughez, care şi-a anunţat plecarea de la Inter după cucerirea Ligii, va primi stagional 10 milioane de euro. Singurul regret care a umbrit triumful Interului l-a produs, paradoxal, Jose Mourinho. După finală, portughezul a confirmat oficial că urmează să părăsească echipa milaneză pentru a rămâne acolo unde a cucerit Liga, pe Bernabeu. Antrenorul de 47 de ani va parafa contractul pe patru sezoane cu Real mâine sau poimâine, cu un salariu stagional de 10 milioane de euro. La Inter, primea 12 milioane, dar diferenţa va fi compensată de bonusuri mai mari la câştigarea trofeelor. Dacă nu va interveni nimic, prezentarea oficială va avea loc vineri.

108 meciuri a stat Mourinho în doi ani pe banca Interului: 67 de victorii, 26 de remize, 15 eşecuri