Patriarhul Rusiei vrea în Cosmos

Patriarhul Rusiei, Kiril I, a declarat în cadrul unei întâlniri cu trei astronauţi care urmează să zboare în Cosmos că visează să zboare în spaţiu ca să fie mai aproape de Rai.

Kiril I, 64 de ani, din 2009 patriarh al Moscovei şi al Rusiei, care a pilotat în tinereţe avioane de vânătoare ruseşti, s-a întâlnit, zilele trecute, cu trei astronauţi care vor pleca în spaţiu. El a spus cu această ocazie că îşi doreşte să zboare şi el în Cosmos, dacă i se oferă ocazia, şi să ajungă pe Staţia Spaţială Internaţională, ISS.

„Zborurile în spaţiu corespund voinţei divine, în măsura în care îi oferă omului posibilitatea de a deveni mai bun”, a declarat acesta. Anatoli Perminov, directorul Agenţiei spaţiale ruse Roskosmos, a confirmat dorinţa patriarhului de a ajunge în spaţiu, spunând că acesta s-a interesat îndeaproape de toate instrumentele de pe ISS, întrebând la ce folosesc şi cum funcţionează.

Pe cer sunt 300 de sextilioane de stele. Savanţii de la NASA au efectuat un studiu în urma căruia a rezultat că bolta cerească e mult mai înstelată decât se credea iniţial. De fapt, în Univers ar fi în total 300 de sextilioane de stele (300, la care alăturaţi 23 de zerouri).