PAS, PLDM și Platforma DA anunță un protest împotriva invalidării alegerilor la Primăria Chișinău

Formațiunile politice – PAS, PLDM și Platforma DA – organizează o acțiune de protest împotriva deciziei Judecătoriei Chișinău privind invalidarea mandatului lui Andrei Năstase în calitate de primar al Chișinăului. Manifestația va avea loc în această seară, 20 iunie, la ora 17:30, în fața Primăriei Chișinău. Un anunț în acest sens a fost făcut pe Facebook.

O altă acțiune de protest a fost anunțată pe rețelele de socializare. Societatea civilă face apel către cetățeni să manifeste împotriva deciziei Judecătoriei. Protestul este preconizat în fața sediului PDM.

Ieri seară, Judecătoria Chișinău (sediul centru) nu a confirmat legalitatea alegerilor locale anticipate din Chișinău din 3 iunie curent. Decizia a fost pronunțată de judecătoarea Rodica Berdilo.

Andrei Năstase a spus că va contesta decizia instanței la Curtea de Apel.

Președintele PAS, Maia Sandu, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care a menționat că prin sentința pronunțată ieri seară „justiția controlată de Plahotniuc a luat cea mai criminală decizie la adresa democrației din Moldova – a călcat în picioare opțiunea liberă și democratică a cetățenilor. Astăzi ei au scuipat și au dat pe jos cu ceea ce ne-a mai rămas de preț – votul nostru”, a menționat Maia Sandu.

„Prin decizia fără precedent de astăzi Plahotniuc vrea să ne arate că lui nu-i pasă de oameni! [El vrea să arate ] Că el decide în această țară – decide cine câștigă și cine pierde. Noi însă ne vom apăra votul, pentru că e unica armă care ne-a rămas împotriva dictaturii. Noi le spunem ferm uzurpatorilor – ne vom apăra votul cu orice preț!”, a îndemnat ea.

În cazul în care alegerile locale nu sunt validate, alegeri anticipate nu se mai fi organizează în acest an. Primăria urmează să fie condusă de un primar interimar până la alegerile planificate din 2019.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)