„Partidul meu se numește Limba Noastră cea Română”

anatol ciobanuNumele Profesorului Anatol Ciobanu – cap de școală de lingvistică de la Chișinău, decan de vârstă și decan al sutelor de absolvenţi-filologi, se asociază, pentru mulţi dintre noi, cu Limba Română și cu bătălia pentru Limba Română.

Timp de 20 de ani a ctitorit, împreună cu Profesorul Dumitru Irimia de la Iași, cele 10 ediții ale Conferinței „Limba Română – Azi” Iași-Chișinău.

Om al cetății, cu atitudine față de evenimentele sociale și politice din R. Moldova, nu și-a legat soarta de niciun partid politic. „Sunt membru al celui mai mare partid… Partidul meu se numește Limba Noastră cea Română.” Puțini dintre noi pot rosti cu demnitate această frază simplă…

Om al datoriei și al catedrei, și-a consacrat întreaga viață studenților și discipolilor săi – masteranzi și doctoranzi. Și-a asumat misiunea pentru care a fost chemat și continuă să împărtășească, cu multă dăruire, din cunoștințele și din experiența Domniei sale, ca un adevărat dascăl.

Mai bine de 60 de ani trăiți la masa de scris și la catedră, printre cărți și printre studenți… Mai bine de 60 de ani, are, zilnic, același traseu – spre Universitate și de la Universitate.

La cei 80 de ani împliniți, îi urăm Dascălului și Profesorului Anatol Ciobanu, putere și sănătate, pentru a-și continua calea de misionar al Limbii Române.

Valentina BUTNARU

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)