Partidele care colaborează cu Rusia nu mai văd niciun euro. Vezi ce a propus Parlamentul European

Parlamentul European a propus reguli mai dure pentru finanțarea partidelor care colaborează cu Rusia. În același context, s-a discutat și despre reducerea subvențiilor fracțiunilor care duc o politică duplicitară. Mesajul a fost lansat de către președintele fracțiunii Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber (foto), scrie evzmd.md.

Potrivit lui Weber, este absolut necesară limitarea finanțării acelor partide, care beneficiază și de fonduri de la regimurile autocratice. Și este vorba, în primul rând, de Rusia, care încearcă să influențeze partidele europene. Drept exemplu, a fost adus Partidul Libertății din Austria.

De la începutul anului în curs, UE a interzis finanțarea partidelor de către state din afară. Cele care vor încălca legea, vor achita o amendă de 10% din bugetul anual. Liderul PPE consideră aceste măsuri prea lejere.

„Nu putem permite ca UE să dea bani mișcărilor politice antieuropene, care sunt susținute de Kremlin cu scopul de a diminua puterea Europei. E cazul să punem punct”, transmite Der Spiegel declarația lui Weber.