Participanţii emisiunii „Concert la Pălărie” aşteaptă să-i votezi

Vineri, 8 octombrie, ora 20.45, a avut loc premiera noului produs al Jurnalului Trust Media, “Concert la Pălărie”. La emisiune s-au prezentat zece participanţi din diferite colţuri ale ţării, fiecare prezentând câte un număr special. Toţi cei care te-au impresionat vineri seara cu evoluţia lor aşteaptă să-i votezi. Trimiţi un sms şi poţi oferi şansa favoritului tău să ajungă în marea finală.

Pentru a vota participantul favorit, trimite un sms la numărul 2120 din reţelele Orange, Moldcell şi Unite, cu textul care conţine codul de participare al concurentului. La fel puteţi telefona la numărul 0900007xx, ultimele două cifre fiind codul de participare al fiecărui concurent. Televotingul începe imediat după prezentarea fiecărui participant şi durează până la începerea următoarei ediţii, când cele două prezentatoare, Corina şi Mirabela, spun “Stop televoting”. Pentru a-i cunoaşte mai bine pe participanţii primei ediţii şi pentru a-i vota, vă oferim câteva detalii mai jos, inclusiv numărul de participare.

1. Fanfara din Zaim, Căuşeni, conducător artistic şi dirijor Valentin Luchian. Este vorba despre un grup format din 16 participanţii, cu vârstele cuprinse între 10 şi 18 ani, care cântă la diverse instrumente musicale. Conducătorul fanfarei ne spune că este mândru că are în echipa sa aceşti tineri dornici de muncă, foarte talentaţi, nişte copii care reuşesc peste tot – şi la şcoală, şi la muncile agricole, au şi rezultate impresionante în domeniul muzicii.

2. Valentina Stratiev, dansatoare, Cantemir. Valentina are 20 de ani, este studentă şi este de origine bulgară. Ea a prezentat un dans combinat cu elemente de gimnastică. Valentina ne spune că prin mişcările dansului îşi demonstrează emoţiile, graţia şi plasticitatea.

3. Vitalie Caraştefan şi Sandu Parvan, interpretare instrumentală, Ştefan-Vodă. Vitalie are 39 de ani şi este de meserie profesor, iar Sandu are 15 ani şi este elev. Pe lângă talentele pe care le au cei doi, au o pasiune nebună pentru fotbal, nu scapă niciun meci de fotbal, în plus în timpul liber bat mingea pe stadionul şcolii unde Vitalie predă, iar Sandu învaţă.

4. Eugen Sârbu, jonglor, Chişinău. Eugen are 22 de ani, este de meserie barman, şi în emisiune s-a prezentat ca artist jonglând cu tave, numărul său se numeşte “Bar freestyle”. Eugen nu apare prima oară la televizor, el are mai multe fimuleţe plasate pe internet, unde îşi etalează talentul la jonglat.

5. Andrei Andronachi, magician, Cahul. Andrei are 27 de ani şi lucrează la o tipografie din oraş. De mic, a fost interesat mereu de magie, aşa că pe parcursul anilor a încercat mai multe trucuri, iar astăzi se bucură de succes. El spune că a combinat complexitatea trucurilor şi mişcărilor pe fundalul unei melodii.
6. Anastasia Coval, Ana Prisacă şi Ariadna Chidora, acrobate, Slobozia. Cele trei domniţe au vârsta de 12 şi 8 ani şi, de mici, sunt pasionate de dansul oriental. Deoarece au o plasticitate a corpului de invidiat, fetele îmbină dansul oriental cu acrobaţia şi spun că vor încerca pe viitor şi alte stiluri de dans şi gimnastică.

7. Igor Cârlig, instrumentist, Ştefan-Vodă. Igor are 38 de ani şi cântă la acordeonul inversat. Este de meserie constructor, pasiunea pentru acordeon a descoperit-o pe când avea 3-4 anişori. „Când eram mic, cântam la armonică toată ziua, însă nu cântam cum trebuie, dar întorceam armonica, deoarece aşa îmi plăcea mai mult şi de atunci aşa cânt”, ne spune Igor. Cu 12 ani în urmă, Igor a participat la un mini festival de acordeonişti, care a avut loc, la Kaluga, Rusia, unde a uimit juriul cu interpretarea sa la acordeon inversat. Deoarece era pentru prima oară la un asemenea festival, juriul i-a acordat locul doi, pentru măiestria de a cânta la acordeon inversat.

8. Igor Didilică, jonglor, Căuşeni. Igor are 35 de ani şi este conducătorul cercului de dans “Street”. Dansul “street”, ne spune Igor, este un stil de break-dance îmbinat cu alte stiluri, ca hip-hopul, tectonicul şi altele. În numărul său, Igor este ajutat de încă şase persoane, toţi membri ai cercului său de dans.

9. Anton Port, interpret instrumentist, Ştefan-Vodă. A interpretat piesa Ave Maria la frunză de nuc. Anton Port are 61 de ani, este profesor de matematică, însă îşi atribuie încă multe alte îndeletniciri, precum cea de meşter popular, sculptor în simbolica creştină, meşter de instrumente aerofone şi inventator de mori de vânt. Cântatul la frunză de nuc este una din cele mai preferate ocupaţii ale profesorului, îi aduce linişte şi pace în suflet. Se bucură că şi-a descoperit acest talent şi spune că mai are destul timp să dea la iveală şi alte talente.

10. Victor Curleac, Street Dance, Chişinău. Tânărul are 25 de ani, este student, antrenor şi dansator. În numărul prezentat în cadrul emisiunii, Victor a îmbinat elemente din break dance cu elemente din arta teatrală. Nu este la prima apariţie la o emisiune televizată, el a mai participat cu un asemenea număr la emisiunea matinală “Deşteptarea” la

Jurnal TV.
Carolina Chirilescu