Parlamentul a fost incendiat “sub controlul” poliției

Potrivit Comisiei Nagacevschi (singura despre care știm că a încercat să descopere misterul incendiilor de la Parlament – n.r.), pe 7 aprilie, pe la ora 18.00, fostul şef al Direcţiei ordine publică din cadrul MAI, Andrei Şumleanschi, responsabil de apărarea clădirii Parlamentului, este solicitat să se prezinte la Guvern la o întâlnire cu Papuc şi Zubic pentru a raporta situaţia din Parlament. El a plecat, lăsandu-l pe Botnari responsabil pentru clădirea Parlamentului.

Înainte de a pleca, Şumleanschi afirmă că a verificat întreaga clădire şi în Parlament nu se afla niciun protestatar. Tot atunci, organele de forţă aflate în clădirea Parlamentului au primit ordin de la Papuc să părăsească clădirea.

În locul poliţiştilor, în edificiu a intrat un grup de reprezentanţi ai combatanţilor, condus de Victor Alerguş. Pe la ora 20.00, în Parlament au fost incendiate două birouri de la etajul cinci, incendiile fiind lichidate. Alte două birouri de la acelaşi etaj au fost incendiate la 20.30. La ora 23.00, forţele de ordine au preluat controlul asupra Parlamentului, cu toate acestea, la 2.00, în clădirea Parlamentului a mai izbucnit un incendiu, focul fiind adus din afara clădirii. Cine a pus focul?

 

The following two tabs change content below.