Pariul JURNALULUI: Ghiceşte baciul şi-ţi dăm oaia!

De mai bine de doi ani, Republica Moldova se află în criză politică, fiind în incapacitate de a alege preşedintele ţării. Pe moment, se vehiculează numele a patru candidaţi la această funcţie: a liderului democrat, Marian Lupu, a premierului Vlad Filat, a deputatului comunist, Zinaida Greceanâi, şi, mai nou, a Nataliei Gherman, viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, fiica preşedintelui Mircea Snegur.

Condiţiile pariului

JURNAL de Chişinău şi-a propus să întrebe cititorii cine va fi, după părerea lor, următorul şef de stat. Persoana care va oferi răspunsul corect se va alege cu o oaie de rasă autohtonă. În cazul în care mai multe persoane vor ghici numele preşedintelui RM, vom organiza o tragere la sorţi.

În paralel, înainte de aflarea rezultatului oficial, vom face şi noi o „tragere” internă – numele tuturor candidaţilor propuşi de cititori vor fi scrise pe tot atâtea boluri, mioriţa noastră urmând să aleagă şi ea un nume. Oricum, oaia va reveni celui care va ghici cine va fi preşedintele RM.

Grecu tăie oaia

Primii care au răspuns provocării JURNALULUI au fost Sandu Grecu, regizorul şi directorul Teatrului Satiricus „I. L. Caragiale” din Chişinău, Arcadie Suceveanu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, şi interpretul Ion Suruceanu.

Grecu ne-a comunicat că în viitorii doi-trei ani preşedinte va fi o persoană neutră. „Aceasta poate fi fie Val Butnaru, Ion Ungureanu, Natalia Gherman sau chiar Iurie Leancă. Cert este că, pentru ca să fie implementate toate proiectele propuse, ca schimbarea să fie până la capăt, cea mai bună candidatură pentru şefia statului este cea a lui Vlad Filat. Dar acesta este un proiect de viitor”, a comunicat Sandu Grecu. Întrebat ce va face cu mioara noastră năzdrăvană, în cazul în care va câştiga pariul, acesta a menţionat că o va tăia şi va face frigărui. „Îi voi hrăni pe toţi actorii de la Teatrul Satiricus, echipă ce a luptat pentru a aduce schimbarea în ţara noastră”, a opinat regizorul.

Dacă iese Lupu, oaia rămâne întreagă

Arcadie Suceveanu crede că viitorul baci va fi Marian Lupu. „După părerea mea, conjunctura politică este de asemenea natură că acesta este candidatul AIE”, susţine Suceveanu. Domnia sa zice că ar fi fericit dacă ar câştiga pariul. „Am o casă la curte şi o voi creşte cu mare drag, mă voi împrieteni cu această oiţă, care va face parte din lumea mea”, spune preşedintele USM.

Interpretul Ion Suruceanu este de asemenea de părerea că Marian Lupu ar trebui să fie următorul lider de stat. „Dacă ar fi să fie ca într-o ţară democrată – nu ca la moldoveni care trădează acordurile semnate –, Lupu ar fi preşedintele R. Moldova”, crede interpretul. Nici Suruceanu nu va tăia mioara, în cazul în care o va câştiga. „Aş hrăni-o şi aş creşte-o. Mioara, la rândul ei, mi-ar da lapte şi lână”, zice cântăreţul.

Prin urmare, dragi cititori, aşteptăm ofertele Dvs.! Miza paşte pe deal!

Marina LIŢA

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)