Pariul JURNALULUI: Ghiceşte baciul şi-ţi dăm oaia!

Se încinge atmosfera în Parlament atunci când este pusă în discuţie alegerea şefului statului. Preşedintele interimar al RM Marian Lupu a făcut miercuri un apel către toate formaţiunile parlamentare de a începe negocierile. Partidul Comuniştilor din Republica Moldova înaintează condiţii. Unii moldoveni s-au săturat să aştepte până se vor înţelege „şefii de la Chişinău”.

De doi ani se chinuie

„De doi ani se chinuie şi nimic. Nu cred că de data asta vor face ceva”, aud la celălalt capăt al firului vocea Anastasiei Marcu din Ialoveni. „Aş vrea să fie Vlad Filat preşedinte. Nu am încredere în Marian Lupu pentru că a fost comunist. Pe restul nu-i cunosc. Da’ Zinaida Greceanâi nu a fost candidat în 2009? Nu are şanse pentru că e comunistă şi ea”, spune femeia.

Aceasta ne-a comunicat că în cazul în care va câştiga pariul, va da oaia unei familii nevoiaşe. „Voi mai cumpăra încă două mioare pe care le vor creşte, vor avea brânză”, susţine aceasta.

Înalt, frumos, vorbeşte bine

Elena Zaeţ din Ungheni spune că s-a săturat de ceea ce se întâmplă. „Nu înţeleg la ce mai trebuie preşedinte, dacă de doi ani nu avem şi nu ne prăpădim fără el”, crede femeia. Cu toate acestea, spune că Marian Lupu ar fi un şef de stat bun. „Este înalt, frumos, vorbeşte nu ştiu cum româneşte. Nu văd pe altcineva în locul lui”, susţine aceasta.

„Da’ nu ştiu ce am să fac cu oaia. Am să o dau cuiva, că la balcon nu pot s-o ţin”, conchide femeia.

Aşa a hotărât AIE

Andrei Sorochin din Glodeni crede de asemenea că Marian Lupu va fi preşedinte. „Aşa a hotărât Alianţa. Nu văd pe altcineva. După doi ani de aşteptare, Lupu va ajunge preşedinte de ţară”, spune bărbatul. Acesta a menţionat că va duce oaia la ţară, la soacra lui. „Are ogradă şi o va creşte. Poate va avea şi urmaşi de la ea, pe care îi va numi Marian sau Mariana”, susţine râzând Sorochin.

Amintim că pe 2 septembrie am lansat pariul „Ghiceşte baciul şi-ţi dăm oaia!”, prin intermediul căruia ne-am propus să întrebăm cititorii cine va fi, după părerea lor, următorul şef de stat. Persoana care va ghici preşedintele se va alege cu o oaie de rasă autohtonă. În cazul în care mai multe persoane vor ghici preşedintele RM, vom organiza o tragere la sorţi.

În paralel, înainte de aflarea rezultatului oficial, vom face şi noi o „tragere” internă – numele tuturor candidaţilor propuşi de cititori vor fi scrise pe tot atâtea boluri, mioriţa noastră urmând să aleagă şi ea un nume. Oricum, oaia va reveni celui care va ghici cine va fi preşedintele RM.

Pariul continuă. Prin urmare, dragi cititori, aşteptăm ofertele Dvs.! Miza paşte pe deal!

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)