Părinţii tânărului Ilie Cazac au fost internaţi în spital

Stela Sorchicean şi Alexandru Viniţchi, părinţii tânărului Ilie Cazac, reţinut acum două luni de către oficialităţile transnistrene, au ajuns la spital. Vineri, salvarea a fost chemată în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse, locul unde protestau cei doi, pentru că mama băiatului s-a simţit rău. Ieri, maşina ambulanţei l-a internat la Spitalul de urgenţă şi pe soţul acesteia.

„Medicii mi-au spus că s-a acutizat ulcerul şi pancreatita cronică de care sufăr”, a declarat pentru JURNAL Stela Sorchicean. Aceasta a menţionat că soţul ei are probleme cu inima şi, de slăbit ce este, nu poate să se deplaseze. „Medicii spun că trebuie internat, l-au luat fără voia lui. Dar soţul a refuzat să mănânce, l-am sunat şi l-am rugat să accepte perfuziile cu glucoză. Acum se află la Spitalul de urgenţă, dar mi-a spus că nu va rămâne acolo”, a menţionat Sorchicean.

Pe de altă parte, ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Valeri Kuzmin, a declarat, în cadrul emisiunii „Прямой разговор”, de la Jurnal TV, că Ambasada nu poate să se implice în treburile interne ale Republicii Moldova. „Aceasta ţine de competenţa autorităţilor de la Tiraspol. Din câte am înţeles, cazul este judecat acum la Tiraspol, dar oficialităţile transnistrene nu sunt deschise cu presa şi refuză să dea alte detalii presei”, a spus Kuzmin, care a adăugat că părinţii băiatului nu ar trebui să aibă pretenţii faţă de ambasadă.

Kuzmin a menţionat că are unele rezerve privind modul în care aceştia ţin greva foamei. „Dar nu aş dori să dezvolt subiectul”, a menţionat ambasadorul rus.

Stela Sorchicean spune însă că a slăbit cu 15 kilograme în 13 zile de grevă a foamei. „Medicul din partea Ambasadei ruse venea şi ne cerea să-i arătăm limba şi ne spunea mereu că e albă şi că trebuie să bem mai multă apă”, susţine femeia. Mama tânărului arestat spune că va reveni la greva foamei imediat ce se va pune pe picioare. „Voi continua greva foamei nu numai pentru mine, ci pentru toate mamele care îşi plâng copiii închişi de autorităţile nistrene”, a conchis femeia.

Marina LIŢA

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)