Parcările cu plată // 11 persoane au statut de bănuit

Ofițerii Centrului Național Anticorupție au audiat astăzi, 26 aprilie, patru persoane, cercetate în stare de libertate: directorul general al întreprinderii „Calea Ferată din Moldova”, consilierul municipal Iurie Topală, doi consilieri municipali și un reprezentant al Agenției Proprietăți Publice.

Cei patru bănuiți cercetați în stare de libertate au făcut parte din Comisia de selectare a partenerului privat pentru implementarea proiectului privind parcările cu plată în Chișinău. Din această comisie au făcut parte viceprimarul Nistor Grozavu, care a fost și președintele comisiei, fostul consilier municipal Ghenadie Ivașcenco, actualii consilieri municipali Iurie Topală, Serghei Zavorotco, Veaceslav Bulat, șeful adjunct al Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Butucel, și un reprezentant al Agenției Proprietății Publice.

Amintim că, marți, 25 aprilie, șapte persoane, inclusiv viceprimarul capitalei Nistor Grozavu, șeful Direcţiei transport urban şi căi de comunicaţie, Igor Gamrețchi, fostul consilier municipal Ghenadie Ivașcenco, administratorii a trei companii de parking, precum şi un om de afaceri au fost reținuți pentru 72 de ore într-un dosar ce vizează amenajarea parcărilor din municipiul Chișinău.

Potrivit presei, omul de afaceri reținut și care este bănuit că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitaţia de selectare a firmei câștigătoare ar fi milionarul Aleksandr Pincevski.