Parada, ultimele repetiţii

INDEPENDENŢĂ // Filat, mulţumit de pregătirile pentru festivitatea militară

Miercuri dimineaţă, sub supravegherea ministrului Apărării Vitalie Marinuţa şi a premierului Vlad Filat, a avut loc prima repetiţie generală a paradei organizate cu ocazia a 20 de ani de independenţă a Republicii Moldova.

Marina LIŢA

Coloana militară a pornit cu noaptea în cap, la ora 5.00 dimineaţa, de pe strada Pietrarilor ca la ora 9.00 să înceapă simularea paradei. La repetiţia de miercuri dimineaţă au participat 12 formaţiuni militare: 1000 de militari ai Armatei Naţionale, 91 de participanţi la Războiul de pe Nistru, 400 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi peste 120 de angajaţi ai Serviciului Grăniceri.

Exerciţiile militarilor au fost urmărite de premierul Vlad Filat, ministrul Apărării Vitalie Marinuţa şi viceprim-ministrul Mihai Moldovanu, responsabil de pregătirea manifestărilor care vor avea loc pe 27 august curent. „Sunt mulţumit de gradul de pregătire a tuturor celor care vor participa la paradă şi recunoscător celor care au muncit pentru a ajunge la etapa actuală”, a comunicat primul ministru.

Ministrul Apărării a semnalat momentele slabe ale repetiţiei. „La marşul tehnicii militare nu au menţinut distanţele, dar, în general, toţi sunt gata de paradă”, a opinat Marinuţa. „Suntem prima dată în Piaţă şi mai avem de lucrat la distanţa şi suprafaţa PMAN”, a precizat Vitalie Stoianov, comandantul paradei.

Repetiţii vor mai avea loc pe 20 august, ora 23:00, şi pe 24 august.

Amintim că pentru organizarea paradei cu ocazia a 20 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova au fost alocate 9 milioane de lei, bani care au fost cheltuiţi pentru coaserea uniformelor şi renovarea tehnicii militare.

În total, la paradă vor participa peste 1500 de persoane, dintre care 91 de participanţi la Războiul de pe Nistru. Ministerul Afacerilor Interne va fi reprezentat de 389 de persoane, iar Serviciul Grăniceri – de 121 de persoane.

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)