Parada gay-lor la Chişinău

Deşi preşedintele interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu, este de părerea că comunitatea creştină nu este gata pentru o eventuală paradă a gay-lor, care ar putea să se soldeze cu un scandal, aceştia stau pe poziţii. Câteva ONG care pledează pentru apărarea drepturilor minorităţilor sexuale au organizat, ieri, un protest în faţa Primăriei municipale prin care solicită autorizaţie pentru organizarea unei parade.

„Personal, nu sunt de acord cu astfel de manifestaţii. Însă, ca primar, trebuie să înregistrez orice solicitare”, a menţionat primarul general Dorin Chirtoacă. Edilul Chişinăului a mai spus că va da un răspuns în acest sens în ajunul protestului, preconizat pentru 2 mai.

La rândul său, preşedintele parlamentului, preşedintele interimar Mihai Ghimpu s-a arătat mai tolerant faţă de minorităţile sexuale. „Este un drept şi acesta, dar în societatea noastră e prea devreme să punem în aplicare acest drept. Şia-apoi, de ce neapărat paradă?”, se întreabă preşedintele. „Ar trebui şi ei să fie mai deştepţi şi să înţeleagă că societatea nu este gata”, a conchis şeful statului.

În cazul în care autorităţile locale nu vor permite organizarea defilării, reprezentanţii minorităţilor sexuale promit că vor cere penalizarea acestora, ba şi mai mult, demisia primarului.
Şi în 2009 a fost preconizată organizarea paradei gay-lor, care nu a mai avut loc. Atunci această tentativă a minorităţilor sexuale a fost boicotată de organizaţiile creştine şi de cetăţenii simpli.

S. P.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)