Papuc, anchetat penal

Gheorghe Papuc a „progresat” de la martor la bănuit în dosarul „7 aprilie”

Ex-ministrul Afacerilor Interne, Gheorghe Papuc, şi fostul comisar general, Vladimir Botnari, sunt urmăriţi penal în dosarul „7 aprilie”. „Papuc şi Botnari nu au fost reţinuţi, dar urmează ca în viitorul apropiat să fie audiaţi în calitate de bănuiţi”, susţine şeful Direcţiei Cercetare Penală a Procuraturii Generale, Sergiu Garabagiu. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, Papuc şi Botnari riscă ani grei de puşcărie.

„Eu am spus tot”

Solicitat de jurnal.md, Papuc a declarat că refuză să comenteze învinuirile aduse de Procuratura Generală. „Eu am spus tot ce am avut de spus pe 9 decembrie, când am fost citat de procuratură. Mai mult nu am ce adăuga”, a comunicat fostul ministru al Afacerilor Interne.
Amintim că la 9 decembrie, Papuc a fost audiat la Procuratura Generală mai mult de trei ore. El a răspuns la întrebările procurorului în calitate de martor. „Nu mă tem de niciun fel de răspundere, toţi copiii sunt vii, părinţii mulţumiţi, iar noi am făcut totul corect la 7 aprilie”, a declarat atunci Gheorghe Papuc.

Ameninţaţi

Unii comunişti sunt alarmaţi de faptul că Papuc a trecut de la calitatea de martor la cea de bănuit, stând cu frica în sân că le va veni şi lor rândul să vină la procuratură. Deputatul PCRM, Maria Postoico, susţine că nu e de mirare că Papuc este cercetat penal în dosarul „7 aprilie”. „Justiţia îşi spune cuvântul. Nu mă miră acest lucru, pentru că am fost ameninţaţi că ni se vor intenta dosare penale”, a spus comunista.

Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, şi-a făcut publică poziţia. „Sunt persoane care au decedat în urma tratamentului aplicat de forţele de ordine din acea vreme. Prin urmare, este firesc să fie urmăriţi penal cei care au condus această acţiune”, consideră ministrul.

Infracţiunea de care acuzat Gheorghe Papuc şi Vladimir Botnari – neglijenţă de serviciu soldată cu urmări grave – se pedepseşte cu amendă până la 800 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii până la 5 ani.

„Ce umblaţi cu minciunile?”, l-a bruscat Papuc pe reporterul „JurnalTV” şi i-a trântit uşa maşinii în nas, după care a plecat cu doi bodyguarzi.

The following two tabs change content below.